A megyei másodosztály Pannónia Zrt. csoportban már jó ideje páros versenyszámmá szűkült a bajnoki cím megszerzéséért dúló küzdelem. A képlet rém egyszerű: az éllovas Újfehértó, vagy a második Kemecse „futhat be” elsőként – erre más csapatnak már nincs esélye.

A fehér mezes Kemecse tavasszal és ősszel is legyőzte az Újfehértót, de meglehet, mégis utóbbi csapat lesz a befutó… Fotó: szabolcsfociinfo.hu

Jelenleg úgy fest a képlet, hogy a két azonos pontszámmal rendelkező rivális közül a több győzelmet számláló Újfehértó szénája áll jobban. Mivel a végső sorrendet is ez statisztikai mutató határozza meg, amennyiben Piskóti Zsolt együttese mindhárom hátralévő mérkőzését megnyerni – biztosan bajnok. Így a Kemecsének nem elég, ha hibátlanul zárja a szezon hajráját, ki kell szurkolni vetélytársa botlását, amihez elég egy döntetlen is…

Ugyanakkor Márton Péter brigádja a következő körben Rakamazon lép pályára, márpedig a házigazda a harmadik helyen táborozik, és meglehetősen sikeresen szerepel tavasszal. Ez tehát vérbeli rangadó lesz, miként annak titulálható a szintén hétvégén esedékes Újfehértó–Kállósemjén csörte is, elvégre a vendégcsapat az előkelő ötödik pozícióban állomásozik. Messzebb tekinteni egyelőre nem érdemes, mert már az aktuális forduló is meglehetősen nagy téttel bír.

Annyit azért feltétlenül érdemes megjegyezni, az Újfehértó, akárcsak a Kemecse kért és kapott megyei első osztályú licencet, vagyis a feljutás előtt egyik legénység számára sincs akadály.

A bajnoki sorrend, menetrend

  1. Újfehértó 27           23           1             3             69–19    70

Hátralévő mérkőzések: Kállósemjén (otthon), Encsencs (idegenben), Levelek (o)

  1. Kemecse 27           22           4             1             103–15   70

Hátralévő mérkőzések: Rakamaz (i), Nyírlugos (o), Nyíribrony (i)

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .