Több mint izgalmasan alakul a megyei másodosztályú Nyírerdő csoportban a bajnoki cím megkaparintásért dúló küzdelem: három fordulóval a befejezés előtt még öt csapat is az élen végezhet!

A piros mezes Nyírkarász, miként a Záhony-Tiszaszentmárton is felsorakozott a bajnoki címért vívott küzdelemhez Fotó: tudósítónktól

Egyet viszont már előre leszögezhetünk: mivel megyei első osztályú licencet csak a Nyírkarász kért és kapott, értelemszerűen kizárólag Tóth Tibor együttese juthat fel. Ehhez, persze a tabella tetején kell zárni, ami egyelőre megvalósul. A Karász nyomul az élen, a szoros versenyfutást azonban mi sem jelzi jobban, minthogy az ötödik pozícióban táborozó Őr hátránya is csupán két pont a listavezetővel szemben. Utóbbi legénység szereplése a kellemes meglepetés kategória, mindazonáltal az utolsó három mérkőzését kivétel nélkül idegenben játssza.

Ugyanakkor a második, harmadik, illetve negyedik helyen felsorakozott Dombrád, Pátroha, Záhony-Tiszaszentmárton trió igazán lőtávolon belül állomásozik – egyaránt egy-egy pont választja el őket a Karásztól. Éppen ezért akár sorsdöntő is lehet a vasárnap esedékes Nyírkarász–Pátroha rangadó, bár a folytatásban is sok verzió elképzelhető. Papíron, hangsúlyozandó, papíron talán a Dombrád sorsolása a legkedvezőbb, viszont az is benne van a pakliban, hogy amennyiben mindhárom meccsét megnyeri, ez „csak” a dobogóra lesz elég. Mert akárhogy silabizáljuk: a Karász sorsa saját kezében van.

A jelenlegi sorrend, menetrend:

  1. Nyírkarász 27          19           5             3             105–45  62

Hátralévő mérkőzések: Pátroha (otthon), Demecser (idegenben), Gergelyiugornya (o)

  1. Dombrád   27           20           1             6             76–30    61

Hátralévő mérkőzések: Ramocsaháza (o), Nyírmada (i), Ajak (o)

  1. Pátroha     27           19           4             4             93–33    61

Hátralévő mérkőzések: Nyírkarász (i), Fényeslitke (o), Kék (i)

  1. Záhony-Tiszaszentmárton 27       18           7             2              85–33    61

Hátralévő mérkőzések: Ladányi TC (o), Berencs FC (i), Őr (o)

  1. Őr           27             19           3             5            75–39      60

Hátralévő mérkőzések: Fényeslitke (i), Kék (i), Záhony-Tiszaszentmárton (i)

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .