A megyei harmadosztály Szamos csoport legutóbbi fordulójában elmaradt az Ópályi–Szamossályi mérkőzés, mivel a vendégcsapat nem jelent meg.

A szamossályi csapat (narancssárga mezben) elfogyott, így nem lépet pályára Ópályiban Fotó: Bereczki Zoltán

Megesett ez már másokkal is, a történet viszont abból a szempontból mégiscsak érdekes, hogy a találkozó három pontját nyilván a vétlen házigazda egyesület javára igazolja az illetékes bizottság, ami egyben a bajnoki cím sorsáról is dönt. A Kósa József irányította Ópályi előnye így nyolc pont lesz a második helyen tanyázó Penyigével szemben, ami két körrel a befejezés előtt már behozhatatlan. Csak mellékzönge, hogy a két élcsapat a hétvégén éppen egymással játszik – Penyigén.

– Igazából nem voltunk tizenegyen, talán nyolc futballistával tudtunk volna elmenni, ezt pedig nem vállaltuk – fűzött magyarázatot a meghiúsult meccshez Ács Norbert, a Szamossályi játékos-edzője. Ehhez annyit mindenképpen elmondanék, hogy több játékosunk Budapesten, az építőiparban dolgozik, ők jelezték, nem a munka miatt nem jöhetnek haza. Így is szűkös a keret, ráadásul vannak sérültjeink is, nem láttam értelmét, hogy ilyen körülmények között pályára lépjünk. A megyei Igazgatóságot időben értesítettük, hogy lemondjuk a mérkőzést. Ez a valódi ok, nem pedig az, hogy miután ősszel nyertünk otthon az Ópályi ellen, most nem mertünk elmenni…

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .