Noha a meggyszezon még kicsit odébb van, Nyírmeggyesen már learathatták a munka gyümölcsét. A megyei másodosztályú futballcsapat – négy fordulóval a zárás előtt, azaz már több, mint egy hete – célba ért: elhappolta a bajnoki címet a Kelet-Magyarország csoportban.

Almási János (középen, zöld mezben) valóban jókor volt jó helyen – kétszer is Fotó: magánarchívum

Körmös Miklós legénysége körmére koppintott a teljes mezőnynek. Toronymagasan a legjobb mutatókkal trónol immár letaszíthatatlanul az élen: jelenleg tizenegy pontot vert a második Vámosoroszira, magasan a legtöbb gólt szerezte (108), illetve a legkevesebbet kapta (16), miközben huszonöt eddigi fellépése közül csupán egyetlen egyet bukott el. A Meggyes legutóbbi fellépésén a Milotát kalapálta el (4–1), másnap pedig ölbe tett kézzel várhatta a kedvező fejleményt. S lőn, a Jánkmajtis kocsordi vereségével betonbiztossá vált, hogy a Körmös-legénység a befutó. Ami azt illeti, volt idő ünnepelni, a csapat a hétvégi fordulóban szabadnaposként páholyból figyelhette az eseményeket.

Nem mellesleg a sikersztorinak akad egy különleges szereplője. Mégpedig Almási János: a huszonhat éves futballista ugyanis röpke két év alatt két bajnoki cím elhódításának lehetett részese! Tavaly a Csenger színeiben, ezúttal a Nyírmeggyes tagjaként aranyozta be a szezont.

– Szerencsém volt, mert a csengeriek támogatták, hogy a kevés játéklehetőség miatt az őszi idény után Meggyesre igazoljak – taglalta Almási János, aki számára szó szerint nyerőhúzásnak bizonyult a csere. –  A felkészülést még megcsináltam Csengerben, az utolsó téli átigazolási napon vált hivatalossá, hogy Meggyesen folytatom. Kicsit tartottam attól, hogy későn esek be a csapathoz, egy edzőmeccsen játszottam, de zökkenőmentes volt a beilleszkedés. Az elején egy kisebb combhúzódás hátráltatott, emiatt az első bajnokit kihagytam, utána viszont végig kezdő voltam, sajnos, nemrég ismét megsérültem, ezért hiányozni kényszerültem. A lendület vitte előre a csapatot, és az is igaz, jó kis brigádot „gyúrt össze” Körmös Miki edző. Korábban nem hittem volna, hogy így alakul. Bár Szilágyi Sanyi, a csengeri foci lelke a váltás után megjósolta, hogy két éven belül kétszer leszek bajnok. Mit mondhatnék erre? Én csak jókor voltam jó helyen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .