Előbb a tenyerén hordozta, majd gonosz tréfát űzött a sors Szathmári Sándorral. A kemecsei futballista az őszi Kálmánháza elleni megye kettes meccsen sokak szerint a világ leggyorsabb gólját szerezte (ezt ugyebár nehéz ténylegesen bizonyítani…), amikor nyolc másodperc elteltével bevette a kapuba talált. A szombati bajnoki „visszavágón” viszont súlyos térdsérülést szenvedett.

Ez nem fest szépen! Szathmári Sándor térdszalagszakadást gyanít… Fotó: szabolcsfociinfo.hu

Vagyis, ismét a Kálmánházával játszott a Pannónia Zrt. csoport második helyén állomásozó Kemecse, amely ősszel idegenben 6–2-re, ezúttal 11–0-ra nyert. Mindez aligha vigasztalja Szathmári Sándort, a huszonnégy éves támadó számára ugyanis nagy csapással ért fel az első félidő hajrájában történt „üzemi baleset”, ami után mentő szállította el a pályáról.

– Pénteken lesz MRI vizsgálat, utána derül ki az igazság, de ha valóban azt állapítják meg, amit sejtek, akkor nagyon nehéz időszak következik – kesergett Szathmári Sándor, aki térdszalagszakadást gyanít, márpedig ez valóban kemény próba elé állítja. – Ahogy lépek rogyok össze, nem tartja szinte semmi a jobb térdem, ami nem túl biztató… Pedig szokványos szituáció volt: passzolni akartam az ellenfél 16-osánál, a védő beleért, ahogy nyúltam ismét a labdáért csak egy reccsenés, amit még a kispadon is hallottak, egyértelmű volt, hogy nagy a baj. Egy percig nem éreztem a lábam, aztán irány a kórház, az igazi tortúra pedig még hátra van…

Akárhogy is fáj, Szathmári Sándor tudja miről beszél, átélt már hajszálra hasonló „mutatványt”.

– Ugyanaz, mint volt már egyszer, négy éve a Nyírbátor játékosaként is így jártam, szintén a jobb térdemben szakadt el a szalag. Ha tényleg ez történt most is, ha focizni, egyáltalán sportolni akarok még, ezer százalék, hogy műteni kell. Egyébként is ajánlatos kés alá feküdni, ebben az esetben viszont erősen el kell gondolkoznom a folytatáson. Legutóbb is kilenc hónapig tartott felépülés, borzasztó volt négy hónapig feküdni, és legfeljebb mankózva közlekedni, az egyebekről nem is szólva. A meccs előtt az ősszel ugyanígy járt sényői Lukács Bencével beszélgettem pont erről a sérülésről, na ezt lehet, hogy nem kellett volna…

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .