Vásárosnaményban kevés csapat ússza meg kapott gól nélkül. Olyannyira, hogy a megyei első osztályú bajnokság aktuális idényében szombatig ez csak egyetlen együttesnek sikerült – de ebben is van egy kis csavar.

Barátok közt: Barnucz Gergő (balról) a mátészalkai csapattárs, a korábbi tarpai kapus, Rácz Tamás (középen) mellett Somogyi Marcell Fotó: magánarchívum

A Fehérgyarmat ugyanis megcselekedte eme bravúrt, annyi a bibi, hogy a Siti-legénység ellen a Namény a tavaszi nyitányon Tarpán „volt otthon”… Eme szűk kör most újabb szereplővel bővült:  a Mátészalka legutóbb 0–0-ra végzett a beregi katlanban, ami nem mellesleg az életet, vagyis bennmaradást érhet a tizenkettedik helyen állomásozó szatmári egylet számára. Aki pedig mindezért leginkább felelős: Somogyi Marcell, a Szalka huszonhárom éves kapusa.

– Az elsődleges célunk az volt, hogy ne kapjunk gólt, mert akkor már nagy baj nem lehet – taglalta a történteket Somogyi Marcell. – A meccs elejébe kicsit belealudtunk, tíz percig kerestük a helyünket a pályán, miközben akadt néhány meleg szituáció, de szerencsére átvészelték ezt az időszakot. Kapusként próbáltam magabiztosságot kölcsönözni a fiúknak, igazából két ziccert említhetek meg, amikor nagyobb védésre volt szükség, persze, a beadásoknál és a hosszú előreívelt labdáknál kellett résen lenni.

Két fordulóval a záróra előtt a Szalka négy riválist tudhat maga mögött – igaz, a Fehérgyarmatot csupán jobb gólkülönbséggel előzi. Tempfli Imre brigádja legközelebb Ibrányban szerepel, majd az utolsó fordulóban a kiesőjelölt Gyulaházát fogadja. A feladat tehát adott.

– Egyszerű feladatunk, a hátralévő két meccsen minimum annyi pontot kell szereznünk, mint a mögöttünk állók – vázolta a matekfeladványt Somogyi Marcell. – Szerintem a csapat képes megoldani ezt a feladatot, annál is inkább, mivel a keret sokkal többre képes ennél, ezt bizonyítja, hogy az utóbbi nyolc meccs közül csak egyet buktunk el a Mándok ellen. Ez azért mutatja, helyünk van ebben az osztályban, nem szabad, hogy kiessünk.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .