A megyei első osztályban nem divat idegenben öt gólt hinteni. A Baktalórántháza megcselekedte eme kunsztot: pénteken éppen ennyit rámolt be Tarpán, alaposan elkalapálva (1–5) házigazdát. Mondjuk, Gebri Pál együttese volt az, amely mindjárt az augusztusi bajnoki nyitányon négyszer csengetett Csengerben.

Ráti Gergő ott segít, ahol tud Fotó: magánarchívum

A tarpai fellépésen az immár egyértelmű gólkirályjelölt, Toldi András négyszer talált be, ami nyilván nem jöhetett volna létre a baktai kiszolgálószemélyzet hathatós segítsége nélkül. Tény és való, a csatár parádés szezont fut, harmincegy gólnál tart, mindazonáltal Ráti Gergő teljesítménye sem piskóta. A huszonnyolc éves futballista igazi Jolly Joker, olyannyira, hogy már csak kapus nem volt az aktuális idényben.

– Harmadik szezonomat húzom Baktán, de hirtelen nem ugrik be, mikor szereztünk utoljára idegenben öt gólt – kutakodott emlékezetében Ráti Gergő. – Igaz, a Tarpa a meccs nagy részében kilenc emberrel játszott, de mindkét kiállítás jogos volt, mi pedig tettünk a dolgokat. Egy nullás vezetésnél még necces volt, majd a második gól után már nyugodtan játszhatunk. Ráadásul végképp bebiztosítottuk a bennmaradást, bár ez nálunk legfeljebb a minimális cél lehetett, ennek a csapatnak az erős középmezőnyben a helye. Volt róla szó télen, hogy a tavasz elejét meg kell hajtani, nehogy probléma legyen. Nyilván segített, hogy sokat játszhattunk otthon, de megcsináltuk, ez a lényeg.

Valóban, az ősz végén a tabella tizenegyedik helyén táborozó Baktalórántháza jelenleg két pozícióval tart előrébb. Nem mellesleg az addig összegereblyézett tizenhét ponthoz már húszat hozzápakolt az évad második felében, panaszra tehát nincs ok, sőt, két mérkőzés még hátra van. Miként Ráti Gergőt sem érheti kritika.

– Játszottam már ebben a bajnokságban belső és középső védőt, középpályást, támadót, előfordult, hogy egy meccsen három poszton szerepeltem – támasztotta alá Ráti Gergő, hogy nem véletlenül tartják univerzális labdarúgónak. – Kapus még nem voltam, mondjuk, az tényleg nem az én világom. Úgy vagyok vele, ahol szükség van rám, ott kell játszani. IIyen az élet. Eddig négy gólt szereztem, persze, szerettem volna többet rúgni, ugyanakkor az a fontos, hogy a csapatnak menjen jól. Amúgy is, szerencsére, akad, aki helyettem is betalál, Toldi Andrisnak nagyon megy most, úgyhogy így jó, az egész.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .