Hosszú idény végére ért a Csenger NB II-es futsalcsapata, amely a rájátszás utolsó fordulójában éremmel iparkodott megkoronázni a teljes bajnoki évadban nyújtott teljesítményét.

A zöld mezes csengeri csapat nem maradt magra Gyöngyösön Fotó: Varga Valentin

Az már korábban eldőlt, hogy a bajnoki címet a Ferencváros szerezte meg, míg az ezüst a Kecskemétnek jutott. A további képlet nem volt bonyolult: ha a Csenger nyer a sereghajtó Gyöngyös otthonában megőrzi harmadik helyét a tabellán, minden más esetben imádkozhatott, hogy mire megy a negyedik Kartal a Kecskemét vendégeként. Naná, hogy a szatmáriak szerették volna megkímélni magukat a felesleges izgalmaktól, ami nem egészen sikerült. Bár az első félidőben előnyt csikartak ki, a szünet után pedig még rátettek egy lapáttal, kisvártatva három újabb gólt hintettek (0–4). Amikor már nyeregben érezhette volna magát a Csenger, borult a forgatókönyv: hat perc alatt egyenlítettek a házigazdák! És ennyi, így maradt – a döntetlen.

Vagyis, az egy órával később kezdődött Kecskemét–Kartal találkozó eredményétől vált függővé, a Szilágyi-legénység sorsa. Az idegtépő várakozás után érkezett a rossz hír: nyertek a vendégek, övék a bronzérem. Szilágyi Sándor, csengeri edző nyilatkozata pedig felér egy lemondással…

NB II.: Keleti csoport, felsőházi rájátszás, 10. forduló

Gyöngyös–Csenger Futsal 4–4 (0–1)

Gyöngyös, 100 néző, v.: Katona B., Molnár R.

Csenger: Juhász S. – Fejes J., Mándi L., Pálfi I., Pankotai I. Csere: Kardos Z., Cséke M. (kapusok), Katona P., Péter Gy., Dávid R., Csorvási Á., Osváth S. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Sári Cs. 2, Csocsánszki D., Bencsik G., illetve Mándi L. 2, Pálfi I., Pankotai I.

Szilágyi Sándor: – Ez egy ilyen este volt, megjártuk a mennyet és a poklot. Nagyon sok álom teljesült az elmúlt öt évben, sajnos, a bronzérem az utolsó pillanatban kicsúszott a kezünkből. Mindenkinek köszönök mindent, játékosnak, szurkolónak, egy Edda szám jut az eszembe: A játék véget ért!

További eredmények: Ferencváros–Újpest 5–0, Kecskemét–Kartal 2–3.

A végeredmény: 1. Ferencváros 30 pont, 2. Kecskemét 22,3. Kartal 17, 4. Csenger 16, 5. Újpest 11, 6. Gyöngyös 9. A csapatok az alapszakaszban elért helyezésük alapján bónuszpontokat hoztak magukkal.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .