A vészkapus megoldás már anno a grundokon is meredek verzió volt, hát még egy bajnoki meccsen. Márpedig az Ibrány belecsöppent ebbe a szituációba, midőn a Kisvárda II. elleni szombati összecsapáson súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett Félegyházi Viktor.

Félegyházi Viktor térdsérülése miatt kényszerült a kapuba állni Kiss Tamás Fotó: kisvardafc.hu

A Tisza-parti cerberus az első félidő derekán rogyott a földre, mentő szállította el a pályáról. Mivel az ibrányi kispadon nem ült vérbeli cserekapus, 0–0-á állásnál Kiss Tamás játékos-edző ugrott be erre a posztra. Bár nem egészen idegen tőle ez a szerepkör, nyilván nem ez volt az ideális praktika, mindazonáltal a bravúr kategóriába passzol, hogy a csapat így is pontot szerzett (1–1) idegenben.

– Kapusként kezdtem a pályafutásomat, általános iskolásként két tornán is a legjobb kapusnak választottak – osztott meg egy olyan információt Kiss Tamás, ami alighanem sokak számára a meglepetés erejével hat. – Szerettem is védeni, bár közben kint is játszottam. Aztán egy edzésen megtörtént a baj, begipszelték a kezem, na ott lett vége…  Amikor néhány éve, Fogarasi Zoltán irányításával bajnokságot nyertünk az Újfehértóval, egy Sényő elleni hazai meccsen is be kellett állnom a kapuba. Azon a mérkőzésen ugyancsak megsérült Imrő László kapusunk: már a szünetben nagyon fájt a lába, majd a második félidő elején szólt, hogy nem tudja folytatni. Akkor sem volt tartalékkapusunk, a különbséget az jelentette, hogy addig a mezőnyben játszottam, 4–0-nál vettem fel a kesztyűt, majd 8–0-ra nyertünk – nem kaptam gólt. Most igen, amit nagyon sajnálok, de akadt két-három komolynak mondható védésem.

Alapesetben Kiss Tamás csatárként vethette volna be magát, a forgatókönyv azonban a történtek miatt borult, ami egyéb következményekkel is párosult

– Ezzel az a probléma, hogy tudat alatt benne van a játékosokban, hogy nem egy igazi kapus áll mögöttük, így mindenki óvatosabban játszik, arra gondolva, legalább a védekezés legyen meg – fejtegette Kiss Tamás. – Így is vezettünk szép akciókat, de nagy vonalakban meghatározta a támadójátékot, hogy hátul duplán kellett figyelni. Sajnos, ősszel is komoly sérüléshullám sújtotta a csapatot, úgy fest, a balszerencse tovább üldöz minket, ez már egy ilyen szezon…

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .