A Sényő-Carnifex, miként a Nyírbátor is hazai pályán szerepelt az NB III. Keleti csoport huszonnyolcadik bajnoki fordulójában.

Fabu Márton (kék mezben) az első negyedóra végén pontosan célzott: ezzel a góllal szerzett vezetést a Sényő a Tiszaújváros ellen Fotó: Molnár Ádám

Az elképesztő fordítással kivívott putnoki diadal alighanem egy lényegesen nyugisabb, mindazonáltal az előző körhöz hasonlóan sikeres fellépésben bízott a Sényő, amely ismét borsodi csapattal, ezúttal a Tiszaújvárossal találkozott. Taktikus játékkal csengett le az első negyedóra, amelynek végén Fabu Márton három cselt bemutatva a rövid sarokba bombázott – ez nem volt smafu megmozdulás. A hátrányba került vendégek jobbára pontrúgásokkal veszélyeztettek, miközben a házigazdák kontráiban több volt az „élet”. A szünet után növelte előnyét a Sényő, ami egyben eldöntötte a mérkőzést. Ugyanakkor egy sajnálatos sérülés miatt nem lehetett teljes az öröm: Márton András válla „kiment”, a hazai játékost mentő szállította el a pályáról.

A nyírbátori együttes az őszi odavágón „elkapta” a feljutásért hajtó Jászberényt. A második helyen nyomuló látogatók célja azóta sem változott, nem úgy a nyírségieké, akik immár a túlélésért küzdenek… No nem a tabellán elfoglalt pozíció alapján, elvégre stabil tagjai a középmezőnynek – sokkal inkább a rendezetlen háttér miatt. Bár felmerült, hogy a hazaiak esetleg nem állnak ki, ismét felülkerekedett a sportszerűség, a játékosok ezredszer bizonyították becsületes hozzáállásukat – a költői kérdés, ezt ki fogja viszonozni nekik… A pályán történtek ismeretében hihetetlenül hangzik, hogy az első félidőben nagyon jól játszott a Szilágyi-legénység, más kérdés, hogy a gólokat a Berény szerezte, amely ráadásul – a kapus kiállítása miatt – tíz emberre fogyatkozott. A szünet után nagy erővel támadott a Bátor, mindhiába, sőt, a látogatók tovább növelték a különbséget.

NB III.: Keleti csoport, 28. forduló

Sényő-Carnifex–Tiszaújváros 2–0 (1–0)

Sényő, 200 néző, v.: Horváth M.  Sényő: Gagyi S. – Bodó G., Klepács K., Hadházi D., Kristófi S., Lakatos L. (Lakatos B.), Bernáth M., Fabu M., Kapacina K., Barcsay M. (Lizák B.), Márton A. (Phrakonham). Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Gól: Fabu M., Kristófi S. Kiállítva: Kristófi S. (82. percben)

Imrő László: – Először is a súlyos sérülést szenvedett Márton Andrásnak mielőbbi jobbulást kívánunk! Rangadóvá érett a mérkőzés a második .félidőre: ha nem is voltunk jobbak a mai napon, de helyzeteinket jobban használtuk ki, ezért úgy érzem, nem érdemtelenül tartottuk itthon a három pontot. egy nagyon kulturáltan játszó vendégcsapat ellen. Most már kimondhatjuk: a hátralévő két mérkőzés eredményétől függetlenül, hogy a gyerekkori „haverok és barátok” igazi csapattá kovácsolódtak össze! Gratulálok a Tiszaújvárosnak és további sok sikert kívánok nekik!

Nyírbátor–Jászberény 0–3 (0–2)

Nyírbátor, 200 néző, v.: Rúsz. Nyírbátor: Vasas G. – Mácsik D. (Sárosi), Szegedi B., Müller Zs., Vámos M., Pálinkás G., Molnár L. (Kovács E.), Benkő B., Boros D., Bagi Á., Terdik Zs. Edző: Szilágyi Krisztián.

Gól: Albert Á., Farkas J., Hevesi T. Kiállítva: Menczeles (26. perc).

Szilágyi Krisztián: – Gratulálok a Berénynek, egyben a csapatomnak, mert igazi sportemberek alkotják! Ma is ugyanolyan tisztességgel küzdöttek, mint eddig tették.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .