Szilágyi József üdvözletét küldi Németországból, egyben üzeni: úgy vigyázzon mindenki, hogy a messzi a távolból is rajta tartja szemét a megyei futballon.

Szilágyi József nem távolodott el teljesen a labdától – a futballtól Fotó: magánarchívum

A korábbi Szpari-futballista, aki megfordult Mezőtúron (anno katonaként, a megboldogult Szabó Lajos SE körletében…), Siófokon, Tiszavasváriban, Demecserben, Kisvárdán, Mátészalkán, Nyírbátorban – jónéhány második vonalban lehúzott idény mellett a Diósgyőr NB I-es csapatának is tagja volt. Sziszi pályafutása lezárásaként már „németben” az ötödosztályú DJK Vilzing színeiben rúgdalta a gólokat.

– Már jó ideje kiköltöztem Németországba, Stuttgart mellett élek, itt dolgozom – tudatta Szilágyi József, a korábbi jeles csatár. – Egy autóalkatrész cég dekorációs részlegénél helyezkedtem el, nagyon szeretem a munkám, tele olasz kollégákkal. Hét esztendeje vagyok együtt a párommal, Barbival, aki mindenben támogat. A focitól nem távolodtam el, néha kispályázom, bár férfiasan bevallom, a súlyom kicsit elszaladt, de azt szoktam mondani, ebből kilencvenöt kiló színtiszta izom… Hat éve a fiam, Balázs is kint él, tőlem 850 kilométerre, még mindig futballozik, emellett egy tizenkét éves gyerekcsapat edzője. Éppen a múlt héten szerezte meg a német szövetség, a DFB B tréneri licencét, a nyáron pedig hazatér, Budapesten is az utánpótlásban szeretne tevékenykedni. A Fradi a mindene, de több lehetősége van, meglátjuk, mi sül ki belőle. Amúgy köszönöm jól vagyok, amennyire lehet figyelem az otthoni az eseményeket, a megyei futballt különösen, csak a jó kis soproni sör, meg édesanyám kosztja hiányzik!

Ki hinné, hogy Szilágyi József speedway fan lett, nagyon rákapott a salakmotorra.

– Június 15-én megyek Prágába a salakmotor GP-re. Végre újra élőben láthatom a kedvencem: ő nem más, mint Greg Hancock amerikai vaspapucsos, aki velem egy idős. Másnap megyek haza Nyíregyházára, majd szeptemberben újra, mert akkor leszek ötven éves, ezt mindenképpen otthon tartom a barátokkal, a volt csapattársakkal.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .