A száraz hír: a Nyírtura–Tiszatelek megyei harmadosztályú mérkőzés az első félidő hajrájában félbeszakadt. A Szabolcs csoportban rendezett találkozó 44. percben, a vendégek 2–0-ra vezettek, amikor a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiak javára. A problémák ekkor kezdődtek…

A nyírturai pálya nagyon rendben van, a vendégek mégis elhagyták… Fotó: tudósítónktól

Információnk szerint a tiszatelekiek reklamáltak, majd a technikai vezető utasítására – három fő kivételével – levonultak a pályáról. A vendégek kapusa a játéktéren maradt, de többszöri felszólításra sem állt be a kapuba, kisvártatva pedig a többi futballista visszatért, ezek a tiszateleki labdarúgók – a vonatkozó szabálynak megfelelően – sárga lapos figyelmeztetésben részesültek a pálya elhagyása miatt, akiknek ez a második ilyen színű kártályuk volt a kiállítás sorsára jutottak. Ez a látogatók három játékosát érintette: mivel a 35. percben egy páros kiállítás is történt, így a Nyírtura tíz, a Tiszatelek létszáma hét emberre olvadt.

Záróakkordként a vendégcsapat a technikai vezetőjének ismételt utasítására minden játékos elhagyta a pályát, így a meccs félbeszakadt. A fegyelmi határozat értelmében három tiszteleki futballista egy-egy, míg negyedik társuk három bajnoki összecsapásra érvényes eltiltást kapott. Az ugyancsak leküldött nyírturai labdarúgó két meccsen nem szerepelhet. Ugyanakkor a versenybizottsági döntés szerint a találkozó három pontját, 3–0-ás gólkülönbséggel a Nyírtura javára igazolták.

Szerettük volna megszólaltatni a tiszateleki technikai vezetőt az ügyben, aki felvette a telefont, majd a beszélgetés megszakadt… Azóta számunkra elérhetetlen.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .