Megszaladt a Balkánynak. A megyei első osztályú futballcsapat a meglehetősen vérzivataros őszi idényben tizenhat pontot gereblyézett össze, emígyen a kiesőzóna szélére sodródott. Ehhez képest tavasszal már huszonöt egységet mutathat fel, vagyis bőven „túltermelte” korábbi teljesítményét, ráadásul még három fellépése hátra van.

A balkányi sorfal az Ibrány elleni meccsen is állta az „ostromot” Fotó: facebook/balkányszurkolóioldala

Már megérte a téli erőfeszítés, amikor a szakmai stáb öt új szerzeménnyel acélosította a keret. A balkányiak olyannyira nyerőt húztak, hogy a bajnokesélyesek közül többnek is befűtöttek: márciusban az Ibrányt, vasárnap a Mándokot „kapták el”, feltornázva magukat a tabella hetedik helyére.

– A tavaszi szereplésünk eddig kiváló, elégedett vagyok a srácokkal – nyomatékosította Mirgai László. – Most sajnálhatjuk igazán, hogy az ősszel csőstül jöttek a gondok: egy héttel a bajnokság előtt jelentette be Sallai Márk, hogy vissza kell költöznie Kaposvárra, majd három játékos, Viscsák György, Jakab Richárd és Kondor Milán szenvedett súlyos sérülést, mindannyiukat műtötték, jelenleg is tart a rehabilitációjuk. Ráadásul Vajda Artúr menetközben külföldön vállalt munkát, márpedig ez az öt ember stabil kezdőnek számított, ha ők végig a pályán vannak, biztos vagyok abban, most mi is a bajnoki címért küzdhetnénk!

Mirgai László a legutóbbi, Lakatos Péter „rakétájával” megnyert összecsapásról is megemlékezett.

– A Mándok ellen nagyon kellett vigyázni arra, hogy a kiváló támadóiakat semlegesíteni tudjuk, mivel véleményem szerint neki van a legjobb támadószekciója. Taktikánknak része volt, hogy ne nyíljunk ki, ne kockáztassunk hátul, végig zártan védekeztünk, kontráink pedig veszélyesnek bizonyultak. A vendégeknek az első félidőben így is akadt egy nagy helyzete, míg mi kapufát lőttünk. A szünet után több nagy lehetőségünk adódott, az utolsó pillanatokban egy hatalmas bombagóllal sikerült a bravúrgyőzelem.

A jelek szerint Balkányban marad a szakmai felállás, vagyis a következő szezonban is Mirgai László ül, leginkább áll a kispad előtt.

– Van még három meccsünk, amiből szeretnénk minél többet kihozni. Nem könnyű, de hiszek a srácokban, mert nagyon jó közösséget alkotnak, mindemellett annak örülök, hogy az eddigi beszélgetések során azt tapasztaltam, senki nem vágyik el. Persze, ehhez az is szükséges, hogy Balkányban rend van, a vezetők mindent feltételt biztosítanak, nekünk csak a játékra kell koncentrálnunk.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .