A megyei első osztályban fent és lent meglehetősen kiélezett a harc. A bajnoki cím sorsa még korántsem dőlt el, miként a bennmaradásért vívott küzdelem is csupán egy áldozatot követelt eddig – a Tiszavasvári számára vége a dalnak, már menthetetlenül búcsúzni kényszerül.

A szatmári csapatok, így a Fehérgyarmat és a Mátészalka egymással is viaskodnak a bennmaradás érdekében Fotó: Bereczki Zoltán

Ugyanakkor három fordulóval a befejezés előtt még több a nyitott kérdés. Három kiesővel számolva (ami lehet több is, de akár kevesebb is…), most maradjunk ennél a verziónál, a Csenger, Gyulaháza, Mátészalka trió a legveszélyeztetettebb, bár a Fehérgyarmat sem árt vigyázni. Közülük is leginkább a Csenger pozíciója necces, amelynek hátránya hét pont a pillanatnyilag „vonal feletti” Szalkával szemben. Ami soknak, nagyon soknak tűnik, olyannyira, ha hibátlanul is menetelne a hajrában, sorsa már nincs a saját kezében. Rajta tényleg csak a csoda segíthet…

A Szalka és a Gyulaháza között négy egységnyi a különbség – a szatmári brigád szénája áll jobban. Sorsolása viszont húzós, igaz, a riválisáé sem könnyebb. Ráadásul a zárókörben a felek éppen egymással játszanak, ami akár perdöntő jelentőséggel is bírhat. A Fehérgyarmat szerencsés esetben akár egy győzelemmel is biztosan megkapaszkodhat, bár, amennyiben négy búcsúzó lenne, ez még kevés lehet az üdvösséghez.

Esélyleső

  1. Fehérgyarmat  27        8        6        13       40–54    30

Hátralévő mérkőzések: Tiszavasvári (idegenben), Mándok (otthon), Csenger (i)

  1. Mátészalka      27        8        5        14      37–48    29

Hátralévő mérkőzések: Vásárosnamény (i), Ibrány (i), Gyulaháza (o)

  1. Gyulaháza      27         6        7        14      32–64    25

Hátralévő mérkőzések: Nyírgyulaj (i), Vásárosnamény (o), Mátészalka (i)

  1. Csenger        27         6        4         17      39–66    22

Hátralévő mérkőzések: Balkány (o), Nagyecsed (i), Fehérgyarmat (o)

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .