A nyírkarásziak jól el vannak eresztve gólvágókkal. A megyei másodosztály Nyírerdő csoport élén nyomuló egylet futballistája, a „kis Szaró”, vagyis Varga József vezeti a bajnoki góllövőlistát, huszonöt találattal. A sarkát tapossa csapattársa. Lovas István, aki huszonnégy alkalommal köszönt be az ellenfeleknek.

A nyírkarászi öltözőben is otthon érzi magát Lovas István Fotó: tudósítónktól

Ketten együtt csaknem a felét termelték a karászi gólmennyiségnek, Tóth Tibor legényége ugyanis „százados” ebben a tekintetben. Konkrétan százkét találatot szerzett eddig a csapat, miközben Lovas István olyan szezont fut, mint még soha. A harminc éves támadó überelte minden korábbi teljesítményét (legalábbis idehaza…), és még közel sincs vége, az évadból hátralévő négy fellépésen tovább fényezheti rekordját.

– Még talán Kisvárdán, a megye egyben egy félszezon során rúgtam tizennyolc gólt, onnan igazoltam Ausztriába, ahol négy évet futballoztam – mesélte Lovas István, aki a legutóbbi Berencs FC ellen 6–2-re megnyert bajnokin kétszer talált be. – Odakint viszont volt harmincegy gólos szezonom hatodosztályban, és azt is megjegyezném, noha ez nem mai történet, a sógoroknál már akkor körülmények között focizhattam. Másfél éve vagyok Karászban, nem változtam én időközben semmit: megkaptam a bizalmat, megpróbáltam élni vele, igazából ennyi. Nem versenyzünk Varga Józsival, ez eddig nem is volt téma köztünk, bár vasárnap már megemlítette, ha így megy tovább, utol fogom érni. De a lényeg nem ez, sokkal inkább a csapat legyen sikeres. Ha a következő két meccset meg tudnánk nyerni, akkor bajnokok lehetünk.

Lovas István megtestesíti a vérbeli mennyei futballistát. Hazaesett a meccsről, szinte ugyanazzal a lendülettel vette a motyóját és elindult – Németországba. Az országút vándora ugyanis kamionsofőrként keresi kenyerét.

– Egyre nehezebb összeegyeztetni a kettőt, sőt, ha őszinte vagyok, nem is igazán lehet. Nem is menne, ha nem lenne mellettem a család, egy türelmes társ, akivel nyolc éve vagyunk együtt és áldott természete van. Mert például pénteken kiszállok a kamionból, aztán máris megyek edzésre, gyakorlatilag szombaton lehetek vele, vasárnap megint meccs, majd meló. Ilyen ez a popszakma.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .