Lefőtt a kávé. Vagy inkább maradjunk a szolidabb változatnál: három fordulóval a befejezés előtt eldőlt, hogy a Tiszavasvári búcsúra kényszerül a megyei első osztálytól.

A fehér mezes Tiszavasvári számára a Nagyecsed elleni vereség jelentette a hattyúdalt Fotó: tudósítónktól

Végül is egyre megy, a lényeg ugyanaz. Hogy ez mennyire meglepetés? Alighanem semennyire. Legalábbis a nyáron történtek után, amikor frontemberek egész sora távozott, miként Kiss Gábor edző is – a többség máris tuti kiesőnek titulálta a Vasvárit. Igazuk lett. A hazai alapanyagból „főző” szakács (tréner, majd a szezon hajrájában gyakran játszó…) Nagy István nem tehetett csodát: bár a csapat tavasszal jónéhány nagyágyúnak befűtött, végül is csont nélkül kiesett.

– Megpróbáltunk nem foglalkozni azzal, hogy már a rajt előtt leírtak bennünket, egyben bizonyítani akartuk, hogy helyünk van ebben az osztályban – bocsátkozott mélyeb elemzésbe Nagy István, a Tiszavasvári játékos-edzője. – Idő kellett, hogy a csapat összeálljon: a maréknyi megmaradt megye egyes szintű játékos mellé fiatalokat, és alacsonyabb osztályból érkezett játékosokat kíséreltünk meg beépíteni. Mindez nem ment máról holnapra, igazából tavaszra rázódott össze a csapat, csak ez már késő volt. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt benne kiesés veszélye, de szó sem volt arról, hogy beletörődtünk volna ebbe a szituációba. Értünk el figyelemre méltó eredményeket, amikor viszont a „hatpontos” meccsekből nem jól jöttünk ki, elúszott minden esély. Azzal, hogy a Csengert nem tudtuk legyőzni idegenben, majd Gyulaházán ikszeltünk, Szalkán pedig vereséget szenvedtünk, eldőlt a sorsunk. Ezzel együtt sem dőlt össze a világ, annak ellenére, hogy szombaton a bajnokjelölt Nagyecsedtől 4-0-ra kikaptunk, szépen teljesített a csapat.

No és az elkerülhetetlen kérdés: hogyan tovább Vasvári?

– Még hátra van három forduló, amelyek során megnyugtathatok mindenkit, nem csak a mezt dobjuk a pályára – szögezte le Nagy István. – Már csak azért sem, mert szeretnénk megmutatni, hogy ebben a helyzetben is van tartásunk. És más okból is… Az öltözőben is szóba került, hogy azonnal vissza szeretnénk kerülni, és ha a csapat együtt marad, érzésem szerint erre komoly esélyünk lesz. Kíváncsi várom, mit hoz a jövő, egyebet most nem tehetek.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .