Na, erre sem sokan tették volna fel a házukat előzetesen. Az alapszakaszban nyújtott, mondjuk így, visszafogott teljesítmény után a középszakaszban olyannyira kivágta a rezet a Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata, hogy már az éremszerzés sem tűnik illúziónak.

A nyírgyulaji csapat Szomabthelyen mutatta meg magát Fotó: tudósítónktól

Sőt, aki igazán merészet mert álmodni, már egyenesen a bajnoki döntőbe jutást vizionálta. A finálét a két csoportgyőztes vívja, a bronzmeccsen a második helyezettek lesznek érdekeltek. Egy biztos: a hétfő esti szombathelyi túra meglehetősen nagy téttel bír mindkét fél számára. A rajt előtt nem is annyira titkos favoritnak titulált vasiak egyértelmű célja a minél fényesebb medál megkaparintása, míg a nyírségi brigád ugyebár megteremtette magának az esélyt, hogy valami igazán nagyot dobjon.

Az aktuális összecsapást megelőzően a házigazda, a látogató, sőt a Veszprém is azonos pontszámmal (egyaránt 15 egységgel állt…) – igaz, a Gyulaj egy meccsel többet játszott két riválisánál. Mindenesetre az első félidőben tartotta a frontot a Lovas-legénység, amely hiába került hátrányba, egyenlíteni tudott. A folytatásban viszont felülkerekedett a Haladás, de hát ettől nem dőlt össze a világ. A zárófellépésen a Veszprém érkezik Nyírbátorba és még akkor is kikaparhatja a gesztenyét a csapat, legalábbis életben tarthatja az éremszerzés esélyét.

NB I.: középszakasz, B. csoport, 8. forduló

Haladás–Nyírgyulaj KSE 3–1 (1–1)

Szombathely, 322 néző, v.: Wittner, Kubicsek

Nyírgyulaj: Pallai G. – Vlasovics, Siska G., Fekete V., Sánta J. Csere: Opre R. (kapus), Klusin, Sándor B., Szabó Á., Vass O., Nagy B., Kántor T. Edző: Lovas Norbert.

Gól: Hajmási M., Vidák B., Dróth Z., illetve Vlasovics.

További eredmény: BME-BT FC–Veszprém 1–6

Az állás: 1. Haladás 18 pont (20–11), 2. Veszprém 18 (23–16), 3. Nyírgyulaj 15,  4. Aramis 9, 5. BME-BT FC 2. A csapatok az alapszakaszban elért helyezésük alapján bónuszpontokat hoztak magukkal.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .