A Csenger, akárcsak a Nyírbátor NB II-es futsalacsapata utolsó hazai mérkőzését (de még nem a zárómeccsét…) vívta a bajnoki rájátszásban.

Fejes János (Középen, zöld mezben) háromszor, a Csenger pedig tízszer mattolt a Fradit Fotó_ Kákos Dávid

Az éremszerzési álmát kergető Csenger a már bajnok, osztályozóra készülő Ferencvárost fogadta, és – a nagy konkurenciaharc miatt – istenigazából csak a győzelem lehetett számára üdvözítő, hogy megőrizze harmadik helyét a táblázaton. A szatmáriak megragadták az esélyt, látványos mérkőzésen nyertek a Fradi ellen, így a zárókörben a sereghajtó Gyöngyös otthonában megkaparinthatják az áhított medált – győzelem esetén ez garantált.

Ugyanakkor a Nyírbátor számára egyértelmű volt a képlet: ha pontot szerez a Kincsem Lovaspak elleni találkozón, biztos a bennmaradás. Nos, mindez megvalósult egy olyan összecsapáson, amelyen mindannyiszor a nyírségi legénység vezetett, igaz, a vendégek rendre egyenlítettek. Az utolsó percben kettős emberhátrányt sikerült kibekkelni a Bátornak, így maradt a döntetlen, ez pedig azt jelenti: az utolsó forduló eredményétől függetlenül megkapaszkodott a Baksa-társulat.

NB II.: Keleti csoport, felsőházi rájátszás, 9. forduló

Csenger Futsal–Ferencváros 10–6 (4–3)

Csenger, 220 néző, v.: Újhelyi, Balla.

Csenger: Juhász S. – Fejes J., Mándi L., Pálfi I., Osváth S. Csere: Kardos Z. (kapus), Katona P., Pankotai I., Dávid R., Lengyel M., Balogh Á., Gaál K., Bodó R. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Pankotai I. 4, Fejes J. 3, Mándi L. 2, Osváth S., illetve Könczey B. 3, Dávid T., Temesi N., Jenei K.

Szilágyi Sándor: – Egy nagy álom teljesült azzal hogy le tudtuk győzni a Ferencvárost. Köszönöm a srácoknak ezt a csodálatos estét, még egy nagyon komoly feladat vár ránk a jövő héten Gyöngyösön. Örülünk, hogy ha csak néhány másodpercre is újra a pályán láthattuk Balogh Árpit és Lengyel Marcit. Egyben gratulálok a bajnokcsapatnak!

További eredmények: Kartal–Gyöngyös 10–3, Újpest–Kecskemét 0–3.

Az állás: 1. Ferencváros 27 pont (már bajnok), 2. Kecskemét 22, 3. Csenger 15, 4.Kartal 14, 5. Újpest 11, 5. Gyöngyös 8. A csapatok az alapszakaszban elért helyezésük alapján bónuszpontokat hoztak magukkal.

NB II.: Keleti csoport, alsóházi rájátszás, 9. forduló

Nyírbátor–Kincsem Lovaspark 6–6 (4–4)

Nyírbátor, 100 néző, v.: Szűcs L., Forgács K.

Nyírbátor: Tóth K. – Pálvölgyi B., Kovács B., Bagi T., Balogh P. Csere: Somogyi I., Ráti G., Császár T., Nagy T., Kovács E., Juhász B. Edző: Baksa Csaba.

Gól: Kovács B. 4, Kovács E., Balogh P., illetve Sárközi Sz., 3, Lovasi B., Vörös B., Hámory. Kiállítva: Kovács B. (40. perc), Pálvölgyi B, (40. perc).

Baksa Csaba: – Gratulálok a fiúknak a meccshez, bár sajnos, az utolsó hazai meccset nem sikerült megnyerni, amit külső tényezők meglehetősen nagy mértékben befolyásoltak. De így is elértük célunkat, kiharcoltuk a bennmaradást! Köszönjük mindenkinek, aki kitartott mellettünk. Megyünk tovább!

További eredmény: Kazincbarcikai Ördögök–Berettyóújfalu II. 8–3.

Az állás: 1. Berettyóújfalu II. 17 pont, 2. Nyírbátor 16, 3. Kistarcsa 14, 4. Kincsem Lovaspark 13 (45–35), 5. Kazincbarcikai Ördögök 13 (28–51). A csapatok az alapszakaszban elért helyezésük alapján bónuszpontokat hoztak magukkal.

 

 

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .