Rendhagyó módon, vasárnap ebédidőben lépett pályára a Sényő-Carnifex NB III-as futballcsapata a huszonhetedik fordulóra rendelt mérkőzésén, mégpedig a Putnok vendégeként.

Putnokon vendégszerepelt a kék mezes sényői együttes Fotó: Szőke Ágnes

Az előkelő ötödik helyen tanyázó Putnok otthonában próbált domborítani a tabellán hetedik sényői brigád. Nem indult jól a turné: mindjárt a negyedik percben, egy szögletet követően a cselsorozatba kezdő Vajda Roland a tizenhatoson belülre keveredett, majd a jobb felső sarokba ágyúzott – vezetést szerezve a borsodi egyletnek. A huszadik minutumban a változatosság kedvéért egy újabb sarokrúgás okozta a vendégek vesztét, ami után Marius Constantinescu 15 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2–0). Újabb tíz perc telt el és jött a harmadik hazai gól, amit ismét Vajda Roland jegyzett, aki – közelről –ezúttal is a jobb sarokba durrantott (3–0). Hogy azért ne legyen ennyire gyászos az első félidő, látványos akció végén Kapacina Kevin közelről a kapuba pofozta a labdát, szépített a látogató (3–1), amelynek szinte semmi (holott nagy helyzetei voltak…), míg a Putnoknak minden sikerült mindaddig.

A második játékrész, egyben az egész mérkőzés legszebb jelenete történt az 52. percben, midőn Kapacina Kevin ollózós mozdulattal döngette meg a felső kapufát! Elkapta a fonalat a szabolcsi legénység, olyannyira, hogy Kristófi Sándor szemfüles találattal tovább szűkítette a különbséget, sőt a 65. percben ledolgozta háromgólos hátrányát: a vendégek ötödik szögletét követően Kapacina Kevin bólintott a kapuba (3–3). S hogy nincs lehetetlen, mindennek fényes bizonyítékát adta az Imrő László, Fiumei Viktor páros irányította együttes: a kiugró Kapacina Valer ugyanis nem hibázott, így máris fordult a kocka (3–4)! Az őrült meccs csattanójáról – a csereként bevetett – Lizák Bence gondoskodott a 84. percben, amikor egy védőn áthámozva magát bevágta az ötödik gólt (3–5). A második félidőben mutatott teljesítmény mestermunka volt, brillírozott a Sényő!

NB III.: Keleti csoport, 27. forduló

Putnok–Sényő-Carnifex 3–5 (3–1)

Putnok, 300 néző, v.: Szigetvári M.  Sényő: Gagyi S.  – Bodó G., Klepács K., Hadházi D., Kristófi S., Lakatos L. (Fabu M.), Phrakonkham (Bernáth M.), Kapacina K., Barcsay M. (Lizák B.), Kapacina V., Márton A. Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Gól: Vajda R. 2, Constantinescu, illetve Kapacina K. 2, Kristófi S., Kapacina V., Lizák B.

Imrő László: – Éljen, éljen és három – nem ide! Ellenfelünk könyörtelenül kihasználta egyéni hibáinkat, ugyanakkor játékban nem nőttek fölénk. Még, ha ez hihetetlenül is hangzik, hiszen a hazai kapusnak is volt két szép védése az első félidőben.Szerencsére még a félidő vége előtt sikerült szépíteni. A szünetben nyugodtan megbeszéltük az addig történteket, ezt a csapat maximálisan betartotta és megszerezte a győzelmet, mégpedig  a tavaszi szezon legjobb második félidei játékával!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .