A Tiszántúli Takarék megyei első osztályú bajnokság huszonhetedik fordulójában öt mérkőzést rendeztek szombaton.

A piros mezes Nyírgyulaj döntetlent játszott Mátészalkán Fotó: Bodnár Barbara

Mátészalkai MTK–Nyírgyulaj 2–2 (0–2)

Mátészalka, 100 néző, v.: Kósa Gy. Mátészalka: Somogyi M. – Szántó Z. (Huszti), Hevele M., Barnucz G., Lyáh A. (Tóth P.), Botos S., Farkas Z. (Szabó D.), Botos D., Magyari M., Tempfi I., Simonka R. Játékos-edző: Tempfli Imre. Nyírgyulaj: Oláh D. – Czerula Zs., Nagy B. (Vass O.)., Buka B., Fekete G. (Oxi R.), Kántor T. (Szabó Á.), Haburcsák B., Mezei B., Vass I., Siska G. (Tóth B.), Lovas M. Edző: Lukács Tibor. Az első félidőben a rossz felfogásban és sok hibával játszó hazai csapat a szünet után magára talált, amit a kihagyott helyzetek és a kapufa is jelzett, a végén pedig megérdemelten egyenlítettünk egy jogos 11-esből. Gól: Hevele M., Simonka R. (11-esből), illetve Fekete G. 2

Tempfli Imre: – Borzasztóan nehéz mérkőzés volt. Az első félidőben hitehagyottan játszottunk, de a szünet után feljavultunk, elszántan futballozva megérdemelten egyenlítettek. Gratulálok az egész csapatnak, a kispadról jól beszálló embereknek, mert a második félidőben nagyot küzdöttünk.

Lukács Tibor: – Az egész éves munkánkat sikerült tönkre tenni a 97. percben befújt tizenegyessel. Lelke rajta, a bírónak!

Nagyecsed–Tiszavasvári 4–0 (1–0)

Nagyecsed, 150 néző, v.: Sipos L. Nagyecsed: Makó R. (Sarkadi Zs.) – Somlyai G., Sarkadi G., Marinas, Nyíri Gy., Homann R., Bulyáki K. (Roszel), Bulyáki A. (Ádámnszki R.), Nyíregyházi G. (Bodogán Z.), Dobos Z., Erdős M. Játékos-edző: Ádámszki Róbert. Tiszavasvári: Lakatos D. – Szolyka T., Huszti G. (Holozsnyák Á.), Mészáros T., Bakos T. (Szabó G., Nagy I.), Bodnár A., Lajos T., Lakatos Gy., Tóth L. (Demkó B.), Száraz Á., Bolgár D. Játékos-edző: Nagy István. Helyenként jó iramú mérkőzésen megérdemelt hazai győzelem. Gól: Nyíregyházi G. 3., Marinas. Ifi: 2–3.

Ádámszki Róbert: – Igaz, hogy a kapusunknak is kellett ziccert hárítani, de megérdemelt győzelmünk nem igen forgott veszélyben. Nyíregyházi Gábornak gratulálok a mesterhármashoz, „Fontinak” pedig boldog születésnapot!

Nagy István: – Gratulálunk az Ecsednek, hogy egy lépéssel közelebb került a bajnoki címhez, de a mérkőzésen mutatott játék alapján akár másként is alakulhatott volna az eredmény… Ugyanakkor tudjuk, hogy a futballt gólra játsszák és a helyzetkihasználás tekintetében a hazaiak jobban sáfárkodtak lehetőségeikkel.

Fehérgyarmat–Tarpa 1–3 (1–1)

Fehérgyarmat, 183 néző, v.: Hegedűs Cs. Fehérgyarmat: Jakocska Cs. – Gál R. (Dascal), Orosz F., Veress L., Popovics N., Barta F. (Kóczé Sz.), Antal R., Imre Zs. (Geletey Z.), Istenes E., Nagy Z., Mócsán E. (Farkas S.). Edző: Siti Ferenc. Tarpa: Molnár Cs. (Sas I.) – Ricsei F., Illés Gy., Törtei T., Rácz I. (Madzin I.) , Szilágyi N. (Losonczi B.), Nadimov (Karmcsi Zs.), Kacsó R., Szidor S. (Rozman S.), Balogh Gy. Edző: Márton István. A hazai csapat a második félidőben mélyen tudása alatt játszott, küzdött, küszködött, de a tarpai kontrák ültek. Gól: Nagy Z., illetve Illés Gy. 2, Szilágyi N.

Siti Ferenc: – Sok boldog születésnapot elnökünknek és Nagy Zoltánnak! A meccsről sok jót nem tudok, rosszat meg nem akarok mondani.

Márton István: – Ezt a győzelmet a csapat törzsszurkolónknak, Kati néni unokájának születésére ajánlja fel. Dolgozunk tovább!

Baktalórántháza–Nagyhalász 2–3 (2–1)

Baktalórántháza, 200 néző, v.: Tomori P. Baktalórántháza: Kőrösi N. – Balogh P., Csordás G., Lakatos L., Kozma J. (Geda G.), Toldi A., Molnár L., Ráti G., Fábri Z. (Nagy T.), Hajdu G., Sitku Á. Edző: Gebri Pál. Nagyhalász: Dukát P. – Simon D., Varga D., Barzó G., Gégény M., Bartha Z., Nagy N. (Böszörményi), Hajzer L., Hudák M., Mátrai N. (Ludánszki I.), Tóth G. Játékos-edző: Ludánszki István. Nagy iramú mérkőzésen a hazaiak mindent megtettek a sikerért, de egy arrogáns, nagyképű személy meghiúsította reményeiket. Gól: Toldi A. 2 (egyet 11-esből), illetve Nagy N., Batha Z., Simon D. Kiállítva: Sitku Á. (52. perc). Ifi: 1–3.

Gebri Pál: – Büszke vagyok játékosaimra, tíz emberrel is nagyot küzdöttek, de volt egy személy a pályán, aki megakadályozta a pontszerzést. Tömören összefoglalva, befolyásolta a végeredményt. Egy Harry Potter regény terjedelmű jelentést lehet erről a meccsről írni…

Nagy Lajos szakmai vezető: – Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz ezen a hétvégén, hiszen a keddi BL-meccs nézésébe már belefáradtunk, amelyen a tízedik percben még a szemünk is begyulladt. Ha egy pici szerencsével is, de megdolgoztunk ezért a három pontért.

Tiszakanyár–Kisvárda Master Good II. 2–2 (1–1)

Tiszakanyár, 100 néző, v.: Pethő P. Tiszakanyár: Kanyári G. – Nagy Á., Tóth N., Bodnár G., Vicickó L., Illés A., Rézinger B., Molnár Zs., Sosós T. (Varga D.), Jánvári D., Timkó Zs. (Dobrai D.). Játékos-edző: Csáki Róbert. Kisvárda II.: Odinszov – Lukancsuk (Abov), Mevoungou, Elek Á., Kovácsréti M., Misic, Khimik (Czene), Hej V., Atamas, Rjasko, Szőr L. Edző: Nagy Sándor. Jó iramú mérkőzésen igazságos döntetlen született. Gól: Timkó Zs., Rézinger B., illetve Kovácséti M., Atamas.

Csáki Róbert: – Korrekt játékvezetés mellett összességében azt kell mondjam, igazságos eredmény született. Kettő egynél le kellett volna zárnunk a mérkőzést, nem tettük meg, kettő kettőnél pedig az ellenfélnek volt két helyzete, amelyek szintén kimaradtak. Gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményéhez.

Nagy Sándor: – Az első tíz percben rúgtunk egy gólt, egy kapufát, és kihagytunk egy százszázalékos ziccert. A harmincadik percig még volt négy nagyon komoly lehetőségünk Az ellenfél a második helyzetéből kiegyenlített, a második félidőben a helyzetek alapján az első húsz perc az övék volt, vezetést is szereztek, ott talán lezárhatták volna a mérkőzést, mert 3-1-ről nehéz lett volna visszajönni. De utána egyértelműen domináltunk, egy nagyon szép támadás végén egyenlítettünk, akár a meccset is megnyerhettük volna. Bizonyos kérdésekre azért szeretnék választ kapni: például az első félidőben történt ütésért jár-e a piros lap, vagy sem? A másik, hogy a 85. percben történt eseményekre is szeretnénk választ kapni, amikor egy beadást követően az ellenfél védője a labdát ki szeretné fejelni, ami a fejéről a kezét érintve változtatott irányt. Ez büntető, vagy sem?

A mátészalkai Simonka Richárd 11-esből egyenlített a Nyírgyulaj ellen

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .