Tavaly nyáron nagyot ütött a hír, midőn kiderült: a Tuzsér visszalépett a megyei első osztályú bajnokságtól. Holott a Tisza-parti futballcsapat a nem is olyan távoli múltban még az NB II-ben sem képviselt piskóta játékerőt.

.A tuzséri bajnokcsapat akár szintet léphet Fotó: beregihirek.hu

Most már kár azon rugózni, miért alakult így. A lényeg, hogy az együttes nem tűnt el a süllyesztőben, csak éppen jelentősen átalakult, a hét végén pedig révbe ért: négy fordulóval a befejezés előtt bezsebelte a bajnoki címet a harmadosztály Rétköz-csoportban. A vasárnapi, Varsány Unió otthonában 4–1-re megnyert összecsapással, no meg a második helyen tanyázó Újdombráddal szemben megőrzött tizenhárom pontos előny birtokában vált betonbiztossá, hogy a Gergely István játékos-edző irányította legénység ünnepelhet.

– A visszalépés bejelenése után teljesen amatőr alapon: jóformán a tavalyi ificsapatra építve, kiegészülve néhány rutinos, régi harcossal indult újra a fociélet – ecsetelte az elmúlt időszak történéseit Lakatos Tibor, tuzséri szakosztályvezető. – Annak ellenére, hogy a helyi futballtársadalom nem egészen értett egyet a nyári döntéssel, a sikereket látva a szezon végére ismét egymásra talált a csapat és a közönség. Az eddigi utolsó hazai meccsen, a Barabás elleni 12–1-es győzelem során minden gólt megtapsolt a közönség, olyan szépek voltak. Hozzátenném még, hogy a magabiztos menetelésben óriási szerepe van Gergely Istvánnak, aki nem szimplán egy edző, sokkal több annál, nagy érdeme van a csapat „összerakásában” és összetartásában.

Bár még nincs deklarálva, ugyanakkor jó esély mutatkozik arra, hogy a Tuzsér szintet lép. Legalábbis ez a terv.

– Egyértelműen a feljutás kiharcolása volt a cél, most pedig elkezdődtek az egyeztetések a jövővel kapcsolatban, de az elven viszont biztos, hogy nem változtatunk, csak így vállaljuk az osztályváltást – szögezte le Lakatos Tibor. – Továbbra is minden játékost szeretnék itthon tartani, mert a keret tagjainak kilencven százaléka tuzséri, velük képzeljük a folytatást.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .