Noha az utóbbi időben nem verték nagy dobra, legalábbis nem beszéltek róla, a Nyírbátor NB III-as futballcsapatának vasárnapi bajnokiján csalhatatlanul kiderült: továbbra is mélyen gyökereznek a problémák.

A nyírbátoriak eddig sok örömet szereztek a szurkolóknak, a kérdés csak az: meddig még? Fotó: Balla Titusz

Olyannyira, hogy a Putnok elleni hazai mérkőzés negyedórás csúszással kezdődött, mégpedig a házigazda együttes figyelemfelkeltő akciója miatt, ekképpen alátámasztva: a nyírségi klub immár hosszú hónapok óta súlyos anyagi gondokkal küzd. Ezt mondjuk csak sejteni lehet, mert Szilágyi Krisztián edző, miként a Keleti csoportban érdekelt csapat futballistái lojalitásból, no meg a bizalom jeléül nem tálaltak ki. Eddig. Sőt, a Putnokkal szembeni vereség (2–3) dacára olyan jól szerepelnek, mint korábban talán még soha. Ami ilyen körülmények között több, mint dicséretes, felrúgva a magyar labdarúgásban megszokott módit, mert esetük szinte példátlannak nevezhető. Ettől jóval kisebb bajok miatt menekültek el a süllyedő hajóról az érintettek, vagy éppen csak imitálták a futballt. Ehhez képest a Szilágyi-legénység hatodik helyen táborozik a Keleti csoport tabelláján, és sokkal hátrébb már a szezon hajrájában sem szorulhat.

Kérdés, persze mikor fogy el végleg a türelem, szakad el a cérna, mivel az borítékolható, ez így már sokáig nem mehet! Jó kérdés továbbá, miért nem nyilatkoztatjuk az illetékeseket? A felvetés logikus, csak hát Nyírbátorban ezt sem egyszerű kivitelezni, igazából nincs is kit faggatni…

Az is igaz, ismerjük el, a háttérben nagy erőfeszítések történtek a problémák elsimítása érdekében, ami nyilván sziszifuszi munka. Hogy van-e még remény? Mi nem tudhatjuk, a bökkenő csak az, a jelek szerint mások, a legfontosabb szereplők sem tudják…

Koncz Tibor

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .