Szaggatja még az istrángot néhány megtörhetetlen vasember a megyei pályákon. Egy ékes példa: Pekács Zsolt, az Ófehértó negyvenhárom éves futballistája anno 2011 októberében egy megye kettes bajnoki után élet és halál között lebegett, azóta nemhogy kiheverte a súlyos sérülést, eszébe sem jutott hátat fordítani a játéknak.

Pekács Zsolt ott focizik, ahol igazán jól érzi magát – Ófehértón Fotó: tudósítónktól

Ama ominózus Geszteréd elleni összecsapáson Pekács Zsolt góltól akarta megmenteni az Ófehértót, miközben összefejelt saját csapattársával. Mentő vitte el, a diagnózis pedig letaglózó volt: agyalapi törés, orrcsont- és arccsonttörés, emellett a szájpadlása is leszakadt! A négyórás műtét előtt az orvos négyszemközt közölte vele: ötven százalék esélye van arra, hogy életben marad! A beavatkozás teljes sikerrel járt, majd bár se inni, sem enni nem tudott, kanállal etettek, de a gondos ápolás, a család támogatása csodát tett.

Olyannyira, hogy a hátvéd visszatért, jelenleg pedig hol máshol futballozna, mint a harmadosztály Nyírség csoportban szereplő Ófehértóban. A Stekler Attila irányította legénység a feljutásért hajt, jelenleg a második helyen táborozva egy pont a hátránya az élen nyomuló Nyírvasvárival szemben, amellyel vasárnap csap össze – hazai pályán.

– Annak a bizonyos sérülésnek szerencsére már nyoma sincs, elfelejtettem, olyan, mintha csak egy rossz álom lett volna – bizonygatta Pekács Zsolt – Még mindig nagyon szeretek focizni, ameddig bírom csinálom, és oda vágyik vissza az ember, ahol jól érzi magát, ez pedig számomra Ófehértó. Rendesek az emberek, a polgármester úr, úgy érzem, elismernek, nem kívánhatok ennél többet. Két év szünet után nyáron indultunk újra, nem titok, szeretnénk feljutni. Bár mindig van valami kis akadály, néhány meccset elszúrtunk, ez az igazság, megnehezítjük a saját dolgunkat. A hétvégén is négy kapufát rúgtunk Kislétan, csak éppen gólt nem, döntetlenre végeztünk, pedig nagyon kellett volna a győzelem. A Nyírvasvári elleni hazai rangadó alighanem sorsdöntő lesz, azt már nem ronthatjuk el.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .