A magyar történelem mellett immár a Baktalórántházának is van erős embere. A hős Toldi Miklósról anno Arany János írt klasszikus elbeszélő költeményt, a megyei első osztályú csapat csatára, Toldi András itt még nem tart, de ha így folytatja – egy szösszenet minimum kijár majd neki a helyi futballkrónikában.

Toldi András öt gólt hintett a Kanyár ellen, összesen pedig ötször ennyi találatnál tart Fotó: tudósítónktól

Vagy éppenséggel az egylet házi rímfaragója, Geda Gábor hamarosan „megénekli” majd tetteit. Ráadásul Toldi András már amúgy is nyeregben van. Amikor március elején, a 18. fordulót követően megzenésítettük, hogy a támadó fogadást kötött baktai csapattársaival, jelesül arról: a tavasszal hét gólt szerez, legalábbis ő ezt „kínálta fel”. Nos, a huszonhárom éves játékos a szombati Tiszakanyár elleni fellépésen csaknem letudta a teljes penzumot – öt gólt rámolt be a 7–3-ra megnyert összecsapáson! Egyébként pedig ötször ennyinél jár. Emígyen ugyanis huszonötre kerekítette góljai számát, ebből a bajnoki évad második felében tizenhatot termelt! Vagyis, vastagon teljesítette a kikötött fogadási tételt (sőt, több, mint dupla annyit hintett…), bevasalhatta a nyereményt. És még hol a szezon vége…

– Rendes társaság a miénk, a fiúk tudták mi a dolguk, eszerint cselekedtek – nyugtatott meg mindenkit Toldi András, hogy Baktán nem beszéltek a levegőbe, amikor a fogadást ajánlották, a csapattársak már lerótták kötelességüket. – Arra viszont nem gondoltam, hogy ilyen hamar beváltom az ígéretem, de, persze egyáltalán nem bánom. Talán az is segít, hogy nem izgulok rá a történetre, teszem a dolgom, ott vagyok az edzéseken. Egyértelmű és nagyon jó érzés, hogy bíznak bennem, a társak nyomják becsülettel a labdákat. Arra külön büszke vagyok, hogy csupán egy gólt szereztem 11-esből az összes többit akcióból. Mondhatom, olyan formában vagyok, mint még soha: a Kanyár ellen öt kapura lövésem volt, mind bement, plusz még adtam egy gólpasszt is. A szezon előtt eszembe sem jutott, de most már azért csak jó lenne megcsípni a gólkirályi címet, de ha nem sikerül sem dőlök a kardomba, így is jól fest a kép.

Mindenesetre öt fordulóval a zárás előtt Toldi András vezeti a bajnoki góllövőlistát, a huszonkét találatnál tartó ibrányi Nagy Dávid, illetve a húsz gólt jegyző nyírgyulaji Fekete Gábor előtt.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .