Egyre „kövérebb” a Nyírbátor NB III-as futballcsapatának veretlenségi sorozata. A nyírségiek vasárnap Salgótarjánban fényezték tovább szereplésüket, immár az ötödik helyre feltornázva magukat a Keleti csoport tabelláján.

Lassan megszokott kép a nyírbátori öltözőben: győzelmet ünnepel a csapat Fotó: Janovics János

Szilágyi Krisztián brigádja március derekán elvérzett a jelenleg a táblázat tetején trónoló Szolnok otthonában, azóta viszont sikert sikerre halmot. Momentán már hat mérkőzést ölel fel ama széria, amelyet egy döntetlen mellett öt győzelem ékesít. Ráadásul, ahogy egy hete megpendítettük, a betonbiztos védelemre alapozhatnak, az ominózus szolnoki fellépés óta csupán két gólt kaptak. Jóllehet, Tarjánban beszedtek egy egyet, de ebből sem lett galiba, fordítottak és 2–1-re nyertek. Persze, ez csak leírva ilyen egyszerű.

– A jelenlegi keretből én vagyok a legrégebben Bátorban – árulta el Boros Dávid, a huszonöt esztendős védő hatodik szezonját készül lehúzni a klub színeiben. – Nyilván jól érzem itt magam, a közeg, a csapattársak, és persze az, hogy mégis csak az NB III-ban futballozhatok, ez mind együtt sokat számít.  Ráadásul még soha nem szerepeltünk ilyen jól, a szerzett pontszámot, és a helyezést tekintve is túlteljesítettük az előzetes várakozást. Olyan rosszul nekünk már nem alakulhat a bajnoki hajrá…  Nagy szenzációval nem szolgálhatok: kimegyünk a pályára, kizárunk mindent, csak a játékra figyelünk.  A tavalyi szezonban gyakran előfordult, hogy a 80. perc környékén lazult a koncentráció, emiatt a végén a gólokat kaptunk, ami most egyáltalán nem jellemző. Nem adjuk fel soha, többször hátrányból nyertük meg a meccset, mint például Tarjánban. Szerintem senki gondolta, hogy ennyire eredményesek leszünk tavasszal, de jól van ez így.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .