A Tiszántúli Takarék megyei első osztályú bajnokság huszonötödik fordulójában további négy mérkőzést játszottak vasárnap.

Rangadót játszottak Ibrányban, ahol a Nyírgyulaj volt a vendég Fotó: Kulcsár Béla

Ibrány–Nyírgyulaj 1–1 (1–0)

Ibrány, 200 néző, v.: Sipos L. Ibrány: Félegyházi V. – Majoros Á. (Kovács G.), Balogh G. (Vidoven M.), Nagy D., Csáki J., Somogyi T. (Somogyi M.), Gergely B., Jeddi B., Farkas M. (Kiss P.), Haburcsák K. (Szabó M.), Pócsi B. Játékos-edző: Kiss Tamás. Nyírgyulaj: Oláh D. – Czerula Zs. (Siska G.), Nagy B. (Erdei Z.), Buka B., Fekete G., Kántor T., Haburcsák B., Mezei B. (Vass O.), Vass I., Lovas M., Sánta J. Edző: Lukács Tibor. Végig jól játszott a hazai csapat, amely rengeteg helyzetet dolgozott ki, ebből viszont csak egyet tudott értékesíteni, ami a végén megbosszulta magát. Gól: Haburcsák K., illetve Fekete G. Ifi: 7–2.

Kiss Tamás: – Jár a gratuláció a fiúknak, jól futballoztak, a második félidőben többször lezárhattuk volna a mérkőzést. De a Nyírgyulaj is megérdemli az elismerést, mert bizonyította, hogy jó csapat.

Lukács Tibor: – A körülményekhez képest nagyon jó színvonalú mérkőzést játszott a két csapat. Úgy érzem, igazságos döntetlen született.

Gyulaháza–Tiszavasvári 2–2 (2–2)

Gyulaháza, 120 néző, v.: Pethő P. Gyulaháza: Bandor F. – Lakatos T., Gáti Sz. (Gáti S.), Kovács E., Tóth F., Bacsó A., Tóth D. (Savrnoh), Éles I., Kozma M., Horváth M., Kovács B. Edző: Bardi Gábor. Tiszavasvári: Susánszky L. – Szolyka T., Huszti G. (Holozsnyák Á.), Bakos T., Bodnár A., Lajos T., Lakatos Gy. (Demkó B.), Száraz Á. (Nagy I.), Mészáros T., Szolyka G., Bolgár D. Edző: Nagy István. Gól: Éles I., Kovács B., illetve Gáti Sz. (öngól), Szolyka G. (egyet 11-esből). Ifi: 5–2.

Bardi Gábor nem nyilatkozik honlapunknak.

Nagy István: – Mély talajú pályán nagy küzdelem jellemezte a mérkőzést. A döntetlen igazságos.

Balkány–Tarpa 2–0 (0–0)

Balkány, 100 néző, v.: Szabó Á. Balkány: Tóth D. – Zagijev, Bátyi L., Kiss R. (Huszár S.), Kállai G., Bogdanovics (Onisziko), Potornai M. (Posta N.), Csehil, Ohár, Lakatos P., Tóth Z. Edző: Mirgai László. Tarpa: Sas I. (Molnár Cs.) – Kacsó R., Ricsei F., Törtei, Balogh Gy., Szidor S. (Madzin I.), Batrin V., Djacsenko (Rácz I.), Illés Gy., Nadimov (Ködöböcz N.), Szilágyi N. (Losonczi B.). Edző: Márton István. A hazaiak biztosan nyertek, miközben rengeteg helyzetet kihagytak. Gól: Kiss R., Kállai G. Kiállítva: Batrin V. (21. perc), Ricsei F. (61. perc).

Mirgai László: – Győzelmünk megérdemelt, de nagyon bosszant, hogy kettős emberelőnyben legalább hétszer vittük a kapusra a labdát, de egyszer sem tudtunk betalálni. Mindezt úgy tettük, hogy egy null után adódtak ezek a helyzetek, márpedig a futball örök törvénye, hogy ilyenkor bármikor találhat az ellenfél egy gólt. A hajrában megszereztük a megnyugtató második gólt, de tanulságként kell szolgáljon, hogy amikor több góllal megnyerhető egy meccs, nem szabad ilyen szorossá tenni. Hozzáteszem, szinte hibátlan játékvezetést láthattunk.

Márton István: – A kettős emberelőnyben futballozó a Balkány hamarabb is lezárhatta volna a mérkőzést, de büszke vagyok a fiúkra, mert a hozzáállásuk dicséretes volt. Mindkét kiállítás jogos volt, arra azonban kíváncsi lettem volna, mi történik, ha mi kerülünk emberelőnybe…

Fehérgyarmat–Kisvárda Master Good II. 2–1 (1–1)

Fehérgyarmat, 250 néző, v.: Homonai P. Fehérgyarmat: Jakocska Cs. – Farkas S., Orosz F., Veress L., Popovics N., Barta F. (Dascal), Istenes E. (Kanyó), Antal R., Imre Zs., Nagy Z. (Geletey), Mócsán E. (Kóczé). Edző: Siti Ferenc. Kisvárda II.: Odinszov – Atamas (Gyüre T.), Abov, Mevoungou, Elek Á., Kovácsréti M., Misic, Khimik (Ötvös), Negrut (Dibáczi), Hej V., Rjiasko. Edző: Nagy Sándor. Olyan fontos volt a hazai csapatnak a három pont megszerzése, mint a partizánnak a jó rejtekhely megtalálása, s ennek megfelelő volt a hozzáállás a játékosok részéről, akik úgy koncentráltak, mint pulikutya a juhokra, fegyelmezettek, célra törőek voltak. A vendégcsapat olyan szimpatikus volt, mint Hamupipőke a mesében, lelkes, mint Győzike a tévében, s szerethető, mint Korda Gyuri bácsi. A Siti-fiúk a három pontot begyűjtötték, és a hét végi eredmények ismeretében ezt több volt, mint egy egyszerű győzelem. Az is biztos azonban, hogy a kisvárdai fiatalok közül többen is szebb jövő előtt állnak a fociban, mint Fásy Zsülike a könnyűzenében. Gól: Nagy Z., Veress l. (11-esből), illetve Kovácsréti M. (Tudósító: Papp Attila)

Siti Ferenc: – Óriásit küzdöttünk, a kényszerű cserék ellenére is helyén volt a szívünk, bár hozzátartozik az igazsághoz, a kétségtelenül tehetséges labdarúgókat felvonultató vendégcsapat nem tudta játszani a saját játékát a pálya talaja miatt, de most engedjék meg nekem, hogy ez jelen esetben legyen az ő problémájuk., További sok sikert nekik!

Nagy Sándor: – Szégyen a mai játékunk, egyben dicséret a Fehérgyarmatnak, amely megmutatta, hogyan kell küzdeni az irreális talajon.

A fehérgyarmati Veress László 11-esből szerzett góla a Kisvárda II. ellen

 

Szombaton játszották:

Vásárosnamény–Csenger 3–1 (0–1)

Vásárosnamény, 100 néző, v.: Takács A. Vásárosnamény: Kardos Z. – Géczi I., Nagy D., Illés P. (Csehil Á.), Tóth T., Nagy M. (Danku J.), Deskó D., Filep R., Bancsi G. (Barta F.), Lakatos I., Németh G. Edző: Dudás Zoltán. Csenger: Béres R. – Katona P. (Srjuba), Balogh T., Péter Gy., Pankotai I., Stef, Mona Á., Margitics L., Pálfi I., Osváth S., Simó Cs. Edző: Csík Tibor. A hazai csapat közel sem teljesített olyan jól, mint a legutóbbi meccsen, de ezúttal ennyi is elég volt a győzelemhez. Gól: Tóth T., Bancsi G.,  Deskó D., illetve Stef. Kiállítva: Balogh T. (48. perc). Ifi: 11–1.

Dudás Zoltán: – Nem volt egy közönségszórakoztató mérkőzés. Az első félidőben dekoncentráltan játszottunk, a másodikban rájöttünk, hogy ebből még baj is lehet, és ha nehezen is, de megszereztük a győzelmet. Ami azért megérdemelt, mert a gólok mellett háromszor a kapufát is eltaláltuk.

Csík Tibor: – Az első félidőben jól játszottunk, a szünet után kapott gyors gól és a kiállítást követően összeomlottunk! Folytatjuk tovább a harcot!

Mátészalkai MTK–Mándok 2–3 (0–1)

Mátészalka, 100 néző, v.: Paráda. Mátészalka: Somogyi M. – Szántó Z., Hevele M., Barnucz G., Lyáh A. (Tempfli I.), Botos S., Farkas Z., Botos D., Magyari M. (Szabó D.), Tempfli P., Simonka R. Játékos-edző: Tempfli Imre. Mándok: Csáki T. – Kohutka M., Ari A., Hidi N., Baglyos L., Dávid R., Szabó T., Buda P., Vezdel I. (Győri J.), Javoriv (Dallos L.), Hegedüs T. Edző: Kiss Gábor. Háromgólos előnyt adott a hazai csapat a jó erőkből álló Mándoknak, a végén viszont akár pontot is szerezhetett volna. A játékvezető és az egyes számú asszisztens, ha egyszer téved egy mérkőzésen, az még elfogadható, de ha rövid időn belül még egyszer teszik ugyanezt, az már elgondolkodtató. Gól: Szántó Z., Botos S., illetve Dávid R. 2, Baglyos L.

Tempfli Imre: – Olyan meccset vesztettünk el, amelyen minimum az egy pontot megérdemeltük volna. Eddig nem szóltam a játékvezetésről, de a sporik már a második mérkőzésen nem adják meg számunkra a jogos tizenegyest, ráadásul nem tudtam, hogy nem lehet  becsúszni a labdára…  Gratulálok a csapatnak a második félidei játékhoz, mert 0-3-ról sikerült majdnem felállni.

Kiss Gábor: – Hiába mutat a végeredmény szoros eredményt, három gólos vezetésünknél le kellett volna zárni a meccset. Köszönöm a játékosaim hozzáállását, megmutatták, hogy összetartó, jó csapatot alkotnak.

Nagyecsed–Nagyhalász 0–0

Nagyecsed, 260 néző, v.: Veres J. Nagyecsed: Makó R. – Somlyai G., Sarkadi G., Zámbó K., Marinas, Homann R., Bulyáki K., Kóka R., Dobos Z., Bodogán Z. (Nyíregyházi G.), Erdős M. Játékos-edző: Ádámszki Róbert. Nagyhalász: Dukát P. – Simon D., Balogh N., Varga D., Ladányi D. (Barzó G.), Gégény M. (Mátrai N.), Bartha Z., Hajzer L., Hudák M., Nagy N., Tóth H. Játékos-edző: Ludánszki István. Nem egy eget rengető színvonalú mérkőzésen igazságos döntetlen. Ifi: 2–4.

Ádámszki Róbert: – Az első félidőben talán kicsit mi, a másodikban a vendégek játszottak jobban, ezért úgy gondolom, igazságos eredmény született. A két csapatnál a játékvezető volt gyengébb…

Nagy Lajos szakmai vezető: – A mérkőzés összképe és a három rúgott kapufánk után némi hiányérzetünk van…

Baktalórántháza–Tiszakanyár 7–3 (6–1)

Baktalórántháza, 200 néző, v.: Papp F. Baktalórántháza: Borkó J. – Balogh P. (Nagy T.), Csordás G. (Sitku Á.), Kántor F., Lakatos L. (Fábri Z.), Kozma J. (Molnár L.) Toldi A., Ráti G., Hajdu G., Lakatos I., Rakóczi Zs. Edző: Gebri Pál. Tiszakanyár: Kanyári G. – Matisz M., Csáki P., Jánvári D., Bodnár G. (Soós T.), Illés A., Rézinger B., Tóth N. (Varga D.), Timkó Zs. (Dobrai D.), Csáki R., Nagy Á. Játékos-edző: Csáki Róbert. Már az első félidőben eldöntötte a hazai csapat a mérkőzést – a végül öt gólt szerző Toldi András kiemelkedő teljesítményével. Gól: Toldi A. 5, Ráti G. 2, illetve Rézinger B., Soós T., Varga D. (11-esből). Ifi: 2–0.

Gebri Pál: – Ránk ijesztettek a vendégek, de ez jó tett a csapatnak, mert Toldi András vezérletével már az első félidőben lezártuk az érdemei kérdéseket.

Csáki Róbert: – Beérett a heti edzésmunkánk…

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .