A futsal NB II. Keleti csoport felsőházi rájátszásában érdekelt Csenger egészen a legutóbbi fordulóig „éhezte” a sikert: a kartali túrán aztán alaposan csillapította étvágyát. A szatmáriak 10–2-re kalapálták el a házigazdát, egyben a negyedik helyre feltornázva magukat tovább ostromolhatják a dobogót.

A csengeri futsalcsapat a két legpatinásabb magyar egyesületet fogadja a bajnoki hajrában Fotó: Kákos Dávid

A hátralévő négy körben az éremszerzésre reális az esély, a tabellán harmadik Újpest előnye ugyanis csupán két pont. Arról nem beszélve, hogy legközelebb éppen a lilák érkeznek Csengerbe…

– A rájátszásban most nyertünk először, holott egyik meccsen sem játszottunk rosszul – nyomatékosította Szilágyi Sándor, a Csenger Futsal edzője. – Talán a Fradi elleni fellépés lóg ki kicsit a sorból, akkor nem volt sanszunk, de hát az a Fradi volt, amely kiemelkedik a bajnokságból. A többiben benne volt a győzelem esélye, de a döntő szituációkból rosszul jöttünk ki, illetve a szerencse is elpártolt tőlünk. Ne tűnjön magyarázkodásnak, de, aki csak kicsit is figyelemmel kíséri a csapat körüli történéseket, láthatja, hogy hétről hétre meghatározó embereket kell nélkülöznünk, egyben pótolnunk, ami nagy terhet rak a még bevethető kulcsjátékosokra. Tulajdonképpen hat mezőnyjátékossal és egy kapussal játsszuk végig a meccsek többségét, néha az ifisták, illetve a Beregvidék játékosai segítenek rajtunk. Ezzel együtt a kritikus pillanatokban nagyon hiányzik Balogh Árpi higgadtsága, rutinja, Juhász Norbi góljai, Gál Krisztián bombái, Lengyel Marci kiismerhetetlen játéka, ráadásuk rajtuk kívül is akadnak hiányzók eltiltások, sérülések miatt. Abban azért nagyon bízom, hogy a kartali magabiztos győzelem, ami a második félidőben felszabadult játékkal párosult, a hátralévő négy fordulóra lökést ad a társaságnak. Külön kihívás számunkra az utolsó két hazai mérkőzés, amikoraz Újpestet, majd a Ferencvárost, tehát a két legpatinásabb magyar egyesületet látjuk vendégül, ahol remélhetőleg nagy számú közönség előtt búcsúzhatunk el a közönségtől…

Nem mellesleg április 29-én, hétfőn valóságos futsalparti lesz a szatmári katlanban. Ekkor rendezik – 13 órától – a városi sportcsarnokban a futsal U11-es országos bajnokság regionális döntőjét, ahol a Barcsay István irányította csengeri gyerekek a Debrecen, Tiszaújváros és a Gyöngyössel szemben próbálják kivívni a legjobb nyolc közé jutást. Aznap este játsszák az ominózus Újpest elleni összecsapást (19 óra) a „nagyok” – mindazoknak, akik a „kicsik” küzdelmét megtekintik, a felnőtt bajnokira nem kell jegyet váltaniuk.

– Számomra külön pikantériát kölcsönöz ennek az eseménynek, hogy nem csak vezetőként, hanem apaként is fogok szurkolni a kicsiknek – súgta meg Szilágyi Sándor.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .