A statisztika száraz, de mindig tényszerű. Ami a Tarpa esetében annyit tesz: a megyei első osztályú futballcsapat az idény valamennyi bajnoki összecsapásán gólt kapott! Sőt, ha az előkészületi, illetve a kupamérkőzéseket is idevesszük – még csúnyább a kép.

A tarpai csapat több, mint negyven meccs óta nem tudja megvédeni a kapuját a góltól Fotó: Kákos Dávid

Ekképpen több, mint negyven találkozóra ölel fel ez a sorozat: a beregi legénység csaknem egy esztendeje, 2017 május 26-án, a Tuzsér elleni összecsapást úszta meg utoljára kapott gól nélkül! Nem akárki nézett utána ennek a nem túl szívderítő mutatónak.

– Gólképesek vagyunk hátul is, igazából ennyi a sztori – fejtegette Szécsi Szabolcs tarpai polgármester, aki tudja miről beszél, elvégre aktív játékosként az NB III-ban is futballozott. – Ez a jelenség egyébként nem csupán a bajnokin, edzőmeccseken is visszaköszön, bárki legyen az ellenfél. Ami nagyon fontos tényező, vastagon közrejátszik abban, hogy a szezon második fele eddig így sikerült, ahogy. Ettől függetlenül voltak szuper meccseink, persze, előfordult az ellenkezője is, ebben nincs semmi kivetni való. Természetesen a szomorú statisztika gyakran szóba kerül, beszélünk erről az öltözőben, úgy tapasztalatom, a fiúkat kicsit blokkolja is, noha nyilván törekednek arra, hogy kozmetikázzanak rajta. Örök igazság, akkor leszünk jó csapat, amikor egy nullra tudunk majd nyerni kiélezett mérkőzéseken, ez adja az erőt, a tartást. Fickósabbnak kell lenni, na!

A hatodik pozícióban posztoló Tarpa a legutóbbi fordulóban, még pénteken legyűrte a Gyulaházát. Szécsi Szabolcs szerint a lehető legjobbkor, így még az is meglehet, nem jön be a korábbi jóslata…

– Még úgy is az élcsoporthoz tartozunk, hogy nyolc pontot szereztünk tavasszal, de tartok attól, hogy a végén igazam lesz: augusztusban megmondtam, hogy a 8-10. hely néz ki nekünk. Ha például nem nyertünk volna, valószínűleg több csapat a nyakunkra jönne… Van még valami.  Nagyon fiatalok és idősebbek alkotják a játékoskeretet, hiányzik a 25-30 éves generáció a csapatból, ezt a helyzetet át kell gondolni a jövőben.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .