Ami egy hónapja még meglehetősen gyászosan festett, mára lényegesen jobban néz ki. Nevezetesen a Mátészalkai MTK szempontjából: a megyei első osztályú futballcsapat ugyanis utóbbi négy bajnoki fellépésén veretlen maradt, sőt – háromszor nyert.

Az összefogás jótékony hatása: veretes menetelést produkált a Szalka Fotó: facebook

Márpedig eme produkció a tabellán is jól fizetett: az ominózus huszadik forduló után a vastagon kieső, tizenötödik helyen állomásozó szatmári legénység a legutóbbi, huszonnegyedik körben, Tiszavasváriban behúzott (0–3) meccs jótékony következményeként (is) két pozícióval feljebb tanyázik. Nem mellékesen rohamtempóban megközelítette az ugyancsak az alsóházban ragadt Fehérgyarmatot. A kiesés megúszásért vívott harc, persze még korántsem lefutott, a Csenger, Gyulaháza duó sem csak a felhőket fogja nézegetni a folytatásban.

– Annak örültem volna legjobban, ha a nagyhalászi meccset is megnyerjük, ahol a 92. percig vezettünk, akkor kaptuk az egyenlítő gólt, pedig megérdemelték volna a fiúk a győzelmet – utalt az egyébként bravúrdöntetlennek titulálható, két hete letudott összecsapásra Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője. – Úgy gondolom, mostanra minden a helyére került, összeállt a társaság, így működnek a dolgok. Azt viszont nagyon remélem, nem fogunk itt megállni! Menni kell tovább előre.

Noha Tempfli Imre nem tért ki arra, hogy sérülések is hátráltatták a Szalkát, többek közt ő is kényszerpihenőre ítéltetett. Időközben „jöttek” az eredmények,

–  A sérültek lassan visszatérnek, teljes lesz a keret, ugyanakkor nem biztos, hogy belenyúlok az összeállításba. elvégre nem véletlenül született a mondás: győztes csapaton ne változtass! Mindenesetre a fiúktól annyit kértem: felejtsük el a tavasz elején játszott balszerencsés mérkőzéseket, nincs ezen már mit rágódni rajta. Mert hiába volt nyolc-kilenc helyzetünk, nem ért egy fél gólt sem, kihagytuk valamennyit. Na, ezen a téren jelentősen javultunk, látszik is a szereplésünkön. Ilyen egyszerű ez. Amúgy pedig nincs mit variálni, nyerni kell, amennyit csak lehet. Ezzel a mentalitással kell tovább futballoznunk, és akkor nem kell számolgatni! Ha kiengedünk, lazítunk, mire észbe kapunk, mindennek vége!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .