Jár a pacsi, a vállveregetés, mert Fodor András, a Nagyecsed elnöke igazán nyugodtan indulhatott hétfőn locsolkodni. A megyei első osztályú futballcsapat már az elmúlt  pénteken teljesítette húsvéti küldetését: a Kisvárda II. idegenbeli legyűrésével (2–3) bebetonozta magát a tabella tetején.

A kisvárdai fellépés is nagyon jól sült el az Ecsed számára: Sarkadi Gergőnek különösen emlékezetes lesz Fotó: kisvárdafc.hu

Noha az Ecsed a 63. percben már 3–0-ra vezetett, a meccs hajrája kissé meleg lett, egy „fás” előnyt azért sikerült megőrizni. Így a további eredményektől függetlenül az élen ragadt a szatmári brigád, amelynek tagjai igazán átadhatták magukat a lazulás örömének a hosszú hétvégén.

Egyébiránt az Ádámszki Róbert vezényelte legénység attól igazán acélos, hogy valaki mindig képes maradandót alkotni. Korábban a masszív védelemre alapozhatott, a várdai fellépésen Sarkadi Gergő két villanása ágyazott meg a sikernek, aki duplázott – kettőről négyre növelve a szezonban szerzett góljai számát.

– Nagyon készültünk erre a meccsre, hogy az elnök úr csak a locsolóvers szavalására koncentrálhasson húsvétkor, ne az esetleges vereség miatt bosszankodjon – jelezte Sarkadi Gergő, hogy a nagyecsediek számára nem kis „téttel” az előrehozott bajnoki fellépés. – Hál’ istennek tényleg jól sült el minden, az pedig valóban a csapat erejét mutatja, hogy mindig akad két-három játékos, aki átlag feletti teljesítményt nyújt. Miközben a többiek becsületesen „cürhödnek”, mert erre is nagy szükség van, így lépegetünk előre. Mióta felnőtt szinten futballozom, még soha nem szereztem két gólt egy mérkőzésen, de igazából nem is ez az elsődleges feladatom. Már első gól is feldobott, a második után pedig egyenes út vezetett a kispadhoz. Ádó ugyanis mindig húzott, hogy kevés a két gól, amit eddig lőttem, persze, hogy hozzászaladtam ki, megkérdezve: hogy is alakul akkor a házi góllövőlista? Tudom, hogy ez a mondat egy „benzinbe” fog kerülni a keddi edzésen, de vállalom! Szóval, jól esett lelkemnek, na, hogy ilyen jól sikerült a csapatnak, meg nekem is a meccs.

Fut az Ecsed szekere, mindazonáltal Sarkadi Gergő nem lehetett csapdába csalni. A huszonöt éves irányító, aki szükség esetén jobbhátvédként is bevethető, diplomatikusan beszélt a folytatásól.

– Természetesen mint, mindenki mi is arra törekszünk, hogy minél jobb eredményt érjünk el. Ezt a formát szeretnénk minél tovább kitolni, másról egyelőre nem érdemes beszélni, mert sűrű az élcsoport, sok van még hátra, ráadásul lesznek még rázós mérkőzéseink. A szezon előtt az első öt hely valamelyikének megszerzése volt a cél, de most már nyilván nem az ötödik helyre hajtunk…

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .