Bár az október elején kapott sajóbábonyi zakót nem teljes mértékben szolgáltatta vissza a Nyírbátor NB III-as futballcsapata, egy kisebb ruhát osztott viszonzásként. Akkor 3–0-ra nyertek a borsodiak, a vasárnapra rendelt nyírségi „visszavágón” viszont 1–0-ra elvéreztek.

Benkő Balázs kiadós sprintet vágott ki gólja után, a fogadó bizottságot Szilágyi Krisztián képviselte Fotó: Balla Titusz

Szépen hízik a Keleti csoport hatodik helyén tanyázó bátoriak veretes sorozata. Szilágyi Krisztián legénysége zsinórban ötödik fellépésen maradt veretlen, még szebben mutat az ábra, ha hozzátesszük, eme tetszetős statisztikában négy győzelem szerepel!  Igaz, a bátoriak nem viszik túlzásba a gólszerzést, az ominózus időszakban játszott öt meccs mindegyiként csupán egy-egy „dugót” jegyeztek, más kérdés, hogy az ellenfelek csupán egyetlen egyszer tudták mattolni őket. A Sajóbábony ellen Benkő Balázs volt az ügyeletes gólfelelős, aki az összecsapás 53. percében talált be, szállítva a három pontot.

– Ez volt a második gólom az idényben: az első ősszel, a Füzesgyarmat ellen egy pontot ért, ezt most hál’ istennek hármat – fogalmazott Benkó Balázs, aki jobbhátvéd létére a jelek szerint a fontos gólok embere. – Való igaz, nem szerzünk sok gólt, de amíg a védelem így működik, ennyi is elég. A csapat erejét, tartását mutatja, hogy ennyi meccset sikerül nullára lehozni, és az is hozzátartozik: az elmúlt öt fordulóban mi gyűjtöttük a legtöbb pontot, tizenhármat. A Jászberény „csak” tizenkettőt, úgyhogy miénk a legjobb formát mutató együttes a mezőnyben! Egyébként érett már, hogy eredményes leszek, az előző Tállya elleni mérkőzésen kapufát fejeltem, és, persze mindig jó érzés betalálni. A gólt pedig felajánlom az apagyi Varga Zoltán barátomnak, mielőbbi felépülése érdekében!

Benkő Balázs további érdekességgel is szolgált. A Bátor ugyebár negyven pontot kasszírozott eddig, ami máris egyfajta csúcs.

– Megteszünk minden tőlünk telhetőt, ami úgy gondlom, eddig is így volt. Ahogy korábban több csapattársam nyilatkozta, nagyon összetartó, fiatal brigád a miénk, a Diósgyőr II. kívül szerintem a miénk a legalacsonyabb átlag életkorú csapat a teljes mezőnyben. Ráadásul öt éve vagyok Bátorban, korábban soha nem gyűjtöttünk ennyi pontot a bajnokság ezen szakaszáig, ha a végére ötven fölé megyünk, és megtartjuk a jelenlegi hatodik helyet, szerintem mindenki boldog lesz!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .