A Tiszántúli Takarék megyei első osztályú bajnokság huszonnegyedik fordulójának összecsapásait rendezik a hét végén.

Katona Pál (pirosban) és a Csenger a pontszerzést célozza meg a Nyírgyulaj elleni meccsen Fotó: Kákos Dávid

Esélyleső: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 24. forduló (kezdés: 17 óra, ifi: 15)

Péntek

Tarpa (6.)–Gyulaháza (15.)

Csank János, a Tarpa megbízott edzője: – Nyilván győzelmet várok, na és azt, hogy kapott gól nélkül próbáljuk meg lehozni a meccset. A csapat ugyanis rendszerint jól játszik, sok helyzetet alakít ki, de gyakran elkerülhető gólokat „szedett be”, emiatt lett meleg több mérkőzés.

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője nem nyilatkozik honlapunknak.

Kisvárda Master Good II. (11.)–Nagyecsed (1.)

Nagy Sándor, a Kisvárda II. edzője: – Az éllovast fogadjuk, ami mindig nemes feladat, egyben jó meccsnek ígérkezik. De a célunk egyértelműen az, hogy gyarapítsuk pontjaink számát.

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – Gyors, sokat futó kisvárdai csapathoz látogatunk, ebben kell valahogy felvenni a versenyt. De bízom a srácokban, hogy megoldjuk ezt a feladatot is.

Szombat

Tiszavasvári (16.)–Mátészalkai MTK (13.)

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – Tisztában vagyunk azzal, hogy a megkapaszkodáshoz immár nagy csodára lenne szükség, de küzdünk tovább, bár az eltiltott és sérült játékosok hiánya egyáltalán nem könnyíti meg a dolgunkat. A múlt héten is megvoltak a lehetőségeink, de ezek rendre kimaradtak, ha csak a játékkal foglalkozunk és javul a helyzetkihasználásunk, ebben az esetben a kiesési rangadón itthon tartjuk a három pontot.

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Úgy gondolom, a hazaiak számára ez talán az utolsó esély a felzárkózásra, ugyanakkor számunkra is nagyon fontos meccs következik. Minden el fogunk követni, hogy megszerezzük a három pontot, mert ebben az esetben közelebb kerülhetünk célunk eléréshez. Remélem a fiúk is így éreznek.

Csenger (14.)–Nyírgyulaj (2.)

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Nem létezik lehetetlen, így hát optimistán kell hozzáállnunk a Nyírgyulaj elleni meccshez.

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – A tavasz a leggyengébb játékát nyújtottuk az elmúlt fordulóban, ahhoz, hogy esélyünk legyen a sikerre, jelentős forma javulásra lesz szükség.

Tiszakanyár (7.)–Fehérgyarmat (12.)

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – Az elmúlt fordulókban már kezdtünk hasonlítani őszi önmagunkhoz és ez nem csak játékban, hanem pontokban is megmutatkozott. Ha megmarad az hozzáállás és alázatos játék, ami mostanában jellemez minket, – mely tulajdonságokról azt gondolom, hogy alapnak kellene lennie egy olyan kis csapatnál, mint amilyen mi vagyunk – akkor hazai pályán ismételten képesek vagyunk egy számunkra megfelelő eredmény elérésére.

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Egyszer egy ismerősöm párhuzamot vont köztem és Dárda Pál között. Most, hogy belegondolok, amikor ő kezdett a Herthánál, akkor kezdtem én is Gyarmaton. Ő is követett el eredményeket, néha én is – egymás után öt „zacskó” neki is, nekem is, őt a nyáron közös megegyezéssel kirúgják a Herthától… A hétvégi meccsről annyit, ideje lenne nyerni, mert a dobogósok kezdenek meglépni tőlünk. Aki át akarja hallani annak úgyis áthallásos, aki meg érti, azokat csipázom.

Nagyhalász (5.)–Balkány (9.)

Nagy Lajos, a Nagyhalász szakmai vezetője: – Mit lehet mondani egy ilyen – számunkra – negatív széria után? Fiatal, jó csapatunk van egy ambiciózus, fiatal, remek edzővel. Ahogy a sikereknél együtt örültünk, úgy a nehezebb időszakban is össze kell tartanunk, közösen kell kimásznunk a gödörből. Hétvégi ellenfelünk jól felkészített, ügyes csapat, tele meglepetéssel, viszont szurkolóink segítségével újra szeretnénk megérezni a győzelem ízét, ami valljuk be nagyon ránk férne már.

Mirgai László, a Balkány edzője: – A hétvégén nagyon jó benyomásom tett rám a csapat, játékban, akárcsak fegyelmezettségben elértük azt a szintet, amit minden meccsen várnék. Remélem, hogy mindezt a Nagyhalász elleni meccsen és viszontlátom. Ugyanakkor nem téveszt meg a hazaiak legutóbbi veresége Gyulaházán, mivel biztos, hogy szeretnének felkapaszkodni a dobogóra, éppen ezért nagyon nehéz mérkőzésre számítok.

Baktalórántháza (10.)–Ibrány (4.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – A bajnokság egyik legerősebb játékoskeretével rendelkező Ibránnyal szemben ősszel nagyon jó mérkőzésen vesztettünk. Ezúttal is szeretnénk hasonló színvonalú meccset vívni, és persze, több pontot szerezni, mint akkor, ami nyilván nem lesz egyszerű feladat.

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – Az elmúlt hétvégéből kiindulva mindkét együttes nagy önbizalommal vetheti bele magát a mérkőzésbe. Tudjuk, hogy Baktáról nem könnyű akárcsak egy pontot is elcsenni, de ha ugyanolyan fegyelmezettek, szervezettek leszünk, mint az utóbbi meccseken, akkor mindhármat is begyűjthetjük.

Vasárnap

Mándok (3.)–Vásárosnamény (8.)

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Vélhetőleg a Vásárosnamény szeretne minél közelebb férkőzni az élmezőnyhöz, amihez adott a játékosállománya. Ugyanakkor hazai pályán minden idegszálunkkal a győzelemre fogunk törekedni.

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, ugyanis a Mándok hazai pályán a legtöbb pontot gyűjtötte, minden tudásunkra szükség lesz, hogy meglepetést szerezzük.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .