Valami jó tápszert találhattak Milotán, vagy csak egyszerűen van annyira tökös a megyei másodosztályú futballcsapat szakmai stábja, hogy egymás után veti be a fiatal titánokat. Nem oly rég Rétfalvi Gergőről regéltünk, most itt az újabb üdvöske.

Fejes Máté döntött: immár védőként szeretne minél magasabb szinte jutni Fotó: tudósítónktól

Aligha mennek fejjel a falnak a Kelet-Magyarország csoportban érdekelt egylet vezetői, mindazonáltal például a tizenhét éves Fejes Mátét sem jegelik, a szombati Vámosoroszi elleni idegenbeli fellépésen például kezdőként dobták harcba a tini védőt. Holott a hazai legénység nem a piskóta kategóriát képviseli, az Oroszi konkrétan a második helyen táborozik a tabellán, a látogatók mégis döntetlent (2–2) csikartak ki.

– Szeretnék minél magasabb osztályban focizni, de még sokat kell fejlődnöm, hogy elérjem céljaimat – közölte idősebbeket megszégyenítő profizmussal Fejes Máté. – Nagyon örülök, hogy ilyen fiatalon a felnőttcsapatban számítanak rám, ráadásul a két bátyámmal együtt játszhatok. Mondjuk, azt nem tudom honnan örököltük a játék szeretetét, mert a családból korábban senki nem futballozott.

A három lurkó viszont annál inkább, a húsz esztendős Fejes Patrik, miként a tizennyolc éves Fejes Dávid szintén kezdőként szerepelt az ominózus legutóbbi összecsapáson – utóbbi gólt is szerzett.

– Kölyökkorunkban, amikor csak tehettük reggeltől estig a kertünk udvarán kialakított grundon fociztunk – cáfolta meg azt a tézist Fejes Máté, hogy a mai gyerekeket már nem érdekli a futball.  – Egyértelmű volt, hogy ezt csináljuk később is, szerencsére úgy adódott, hogy nem kellett szétválnunk, most is együtt játszhatunk. Fehérgyarmaton még irányító középpályásként kezdtem az U13-ban, Milotán több poszton is kipróbáltak, de védőként érzem magam a legjobban. Most már nem is akarok váltani, hátvédként szeretnék érvényesülni.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .