Nem csak a húszéveseké a világ, de azért ők kérnek elnézést, ha mégis szépnek látják az életet. Schmidt Péter például szombaton két gólt vágott a Tiszavasvárinak az aktuális megye egyes bajnokin, amelyen Vásárosnamény 4–1-re hegedülte el ellenfelét – persze, hogy madarat lehetett volna fogatni az ifjú támadóval.

Schmidt Péter (kék mezben) igazán otthon érezheti magát Vásárosnaményban Fotó: magánarchívum

Schmidt Péter korábban a nyíregyházi Bozsik Akadémián pallérozódott, előtte Gyulaházán, Tarpán, a Debreceni ASE-nél is megfordult, belefért még egy rakamazi kitérő is röpke pályafutásába, sőt, a futsalba is belekóstolt. Tavaly nyár óta nyomja naményi színekben: nyolc góljánál többet csak Deskó Dávid termelt a csapaton belül, aki tizenkét „dugónál” tart ebben az idényben.

– Úgy érzem, volt már ennél jobb meccsem is, ha őszinte akarok lenni, az első félidőben halványabban teljesítettem, a szüneti után már jobban ment – illette magát némi kritikával Schmidt Péter a Vasvári elleni fellépés ürügyén. – A lényeg, hogy zsebben a három pont, mert azért nem olyan könnyű senkit legyőzni a megye egyben. Örülök annak, hogy rendszeresen lehetőséget kapok, próbálok élni vele: korábbi csapataimban sokszor jobbhátvédet játszottam, amit annyira nem kedveltem, Naményban leginkább egy sorral feljebb számít rám Dudás Zoli bá, ez fekszik nekem. Másfelől meg kell felelni a nézőknek is, mert bár helyi születésként jó otthon futballozni, viszont talán éppen ezért nagyobb az elvárások is velem szemben.

Schmidt Péter a futball mellett a tanulást sem hanyagolja, jelenleg a Nyíregyházi másodéves testnevelés-történelem szakos hallgatója. Ami ugyebár nem elhanyagolható tényező, mindazonáltal a pályán is arra törekszik, hogy megoldja az adott leckét.

– Szeretnék lépésről lépésére feljebb jutni, ha adódik rá esély, megmutatni magam az NB III-ban. Persze, a tanulásra is figyelnem kell, jó, ha van egy diploma az ember kezében, de a foci az igazi szívügyem.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .