Nem túl gyakori, hogy korábbi szövetségi kapitányok megyei első osztályú csapatok kispadjára üljenek. Nos, pénteken megtörténik ez a „csoda”: a Gyulaháza elleni aktuális hazai bajnoki mérkőzésen Csank János irányítja a tarpai csapatot!

Csank János aktívan szerepet vállalt eddig is a tarpai egyesületnél, most a kispadra is leül Fotó: facebook/tarpasportja

Konkrétan „mifelénk” nem esett meg hasonló, habár néhány ász már megfordult a keleti végen. Annyiban mégsem teljesen váratlan eme fejlemény, mivel a hetvenkét esztendős tréner immár huzamosabb ideje szakmai tanácsadóként segíti a beregi egyletet. Nem árt leszögezni, beugrása csak erre a meccsre érvényes: az igazoltan távollévő Márton István edzőt helyettesíti, aki a tarpai U13-es együttest kíséri el Franciaországba, amely nagyszabású korosztályos tornán szerepel.

Mindenesetre a magyar válogatott, no meg jó néhány élvonalbeli klub (a Váccal, majd a Ferencvárossal bajnoki címet nyert!) mesterének aktív jelenléte kuriózumnak tekinthető a megyei futballban!

– Átéltem egy-két dolgot a futballban, ültem én már a Vác kispadján, amelyet a megye egyből felvittem az NB II-ig, úgyhogy számomra ez a fajta feladat sem jelent újdonságot – vágott a közepébe Csank János. – Voltam edzője Debreceni ASE-nak, többek közt Mátészalkán is játszottunk NB III-as meccset a csapattal. Ráadásul láttam jó néhány itteni bajnoki meccset, a szabolcsi futballal kapcsolatban képben vagyok, egyébként pedig az a véleményem: rendkívül sok tehetséges labdarúgó van, csakhogy többségük elkallódik. Nem igazán értem, hogy például a Mátészalka, illetve a Tiszavasvári is a kiesés ellen küzd, holott megérdemelné ez a vidék, hogy komolyabb központok legyenek. A megyei első osztályú bajnokság szerintem, ott van a spiccen országos viszonylatban, mondhatom a közelmúltban játszott Tarpa–Namény meccs jobb volt, mint a Sajóbábony–Salgótarján NB III-as mérkőzés, amelyet másnap néztem meg! A élcsoportot alkotó csapatoknál érződik, hogy komolyan edzenek, de valószínűleg a bennmaradásért küzdőknél is így történik,  csak ott már alighanem egyéb gondok is adódnak.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .