Az exnyírgyulaji, a megyei első osztályú bajnokság góllövőlistáját féltávnál tizenegy találattal anno vezető Török István megmondta frankót. Az időközben Jánkmajtisra igazolt csatár akkortájt megpedzette: ha az ibrányi Nagy Dávid sérülés miatt nem kerül taccsvonalon túlra az őszi idény derekán, alighanem már akkor ő vezette volna a rangsort.

Három sikeres tizenegyes – Nagy Dávid azért még két akciógólt is hozzápakolt a Csenger elleni meccsen Fotó: tudósítónktól

Ami késik nem múlik. Ez a pillanat a huszonharmadik fordulóban jött el, amikor Nagy Dávid öt gólt hintett – hármat tizenegyesből, de azt is be kell durrantani – a Csengernek, húszra kerekítve „dugóinak” számát. Igaz, a negyedik helyen állomásozó Tisza-parti egylet frontembere egyetlen árva góllal előzi az ugyancsak parádés tavaszt „futó” baktai Toldi Andrást, hárommal a gyulaji Fekete Gábort.

Mindenesetre Nagy Dávid tizenegy gólt termelt az idény második felében: szintén ötöt berámolva a sereghajtó Tiszavasvárinak, egyet pedig a Mándok elleni rangadón.

– Nyilván mindig, de a hazai meccsekre ez különösen igaz: úgy megyünk ki a pályára, hogy lehetőleg minél jobban kiszolgáljuk a szurkolókat, akik elsősorban gólokat akarnak látni, ami természetes igény – fejtegette Nagy Dávid. – Igyekszünk becsületesen végigtolni a kilencven egynéhány percet, éppen ezért bár már négy null volt a félidőben, nem álltunk le. Ami azt illeti, a Nyírbátor színeiben négy gólt már rúgtam NB III-as meccsen a Tiszakanyárnak, azt sem fogom elfejteni, az biztos. Egyébként szeretek 11-est elvégezni, noha egyébként nem én vagyok a kijelölt rúgó: tavasszal a hatodik büntetőt kaptuk, eddig Majoros Ádi hármat értékesített, én is meglepődtem, hogy Kiss Tamás szólt, hogy én következem. Gyorsan odaálltam és berúgtam az elsőt, majd hamar jött a második, a szünet után meg a harmadik. Ahol eddig játszottam, mindig akadt büntetőspecialista a csapatban, soha nem voltam első számú felelős ebben a tekintetben, aztán persze, előfordult, hogy rám került a sor.

A huszonkilenc éves futballista éppen az Csenger ellen őszi bevetésen szenvedett részleges külső bokaszalag-szakadást, felépülése hónapokig tartott, de a jelek szerint, formája ismét meredeken ível felfelé. Miközben Nagy Dávid az ibrányi védelem acélos teljesítményét sem felejtette el méltatni,

– Az elmúlt három fordulóban nem kaptunk egy gólt sem, erre már lehet építeni. A folytatás? Úgy vagyunk vele, nem nézegetünk előre, mindig a következő meccs számít, annál is inkább, mert nagyon szoros a tabella eleje, öt csapat tolong, hogy a lehető legjobb helyen zárjon. Valószínűleg az fog dönteni, melyik lesz a legkiegyensúlyozottabb, esetünkben az az érzésem, az idegenbeli szereplésünk határozza majd meg, hol végzünk.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .