A Sényő-Carnifex NB III-as futballegyletének hazai szereplésébe eddig sem lehetett igazán belekötni. Elvégre élcsapatok egész sora hasalt már el a szabolcsi katlanban. Aki netán azon zsörtölődött, hogy idegenben közel sem ennyire fut a szekér, most lakatot tehet a szájára.

A cigándi eredményjelző akárcsak egy örök mementó jelzi: ezt a győzelmet már senki nem veheti el a Sényőtől Fotó: tudósítónktól

Tény, a tavaszi idényben vendégként letudott négy fellépésből egyet húzott be a Sényő – éppen a legutóbbit, a bennmaradásért hajtó Cigánd otthonában. Korábban Füzesgyarmaton pontot szerzett, a DEAC, majd a Diósgyőr II. ellen vereséget szenvedett. Na de, hol van az előírva, hogy egy újonc legénységnek mindig, mindenhol szállítani kell a jó eredményeket? Márpedig a Sényő a hetedik helyen posztol a Keleti csoportban, fényévnyire a kiesőzónától, alulról súrolva az élmezőnyt. Soha rosszabbat!

– Nehéz mérkőzés értékes győzelmet arattunk – elemezte a Cigándon történteket, a 3–2-re megnyert összecsapást Imrő László, a sényői edzőpáros tagja, aki Fiumei Viktor társaságában irányítja az együttest. Nem mellesleg éppen hétfőn ünnepli negyvenkettedik születésnapját! – Nem sok időt töltöttek a csapatok az ismerkedéssel, hiszen már az első félidőben született négy gól. Kétszer vezetett a hazai csapat, mindkétszer sikerült egyenlítenünk. Nagyon jól működtünk mindvégig csapatként ezen a találkozón: kisegítettük egymást, javítottuk egymás hibáit, jó volt mindezt látni. A második félidőt érzésem szerint jobban kezdtük, fegyelmezettek, türelmesebbek voltunk, mivel tudtuk, hogy a hazai csapatnak a döntetlen nem túl jó eredmény. Sikerült is több helyzetet kialakítanunk, de hol egy védőjátékos vágta ki a labdát a kapu torkából, máskor pedig a kapufát találtuk el. A Cigánd megváltoztatta a felállását ezek után, akadtak lehetőségeik, melyek szerencsére kimaradtak. A hajrában megszereztük a három pontot érő találatot, ennek érdekében sokat tettünk, mindemellett helyenként jó, legfőképpen türelmes és taktikus játékkal!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .