A nyírbátori támaszponton szolgál egy vérbeli Katona. Aki megjárta már a hadak útját, a magasabb osztályt. Katona György az NB III-as nyírségi klub egyik frontembere, evidens, hogy bevállalta azt a tizenegyest, amelynek berámolásával – mint kiderült – sikerült legyűrni a Tállyát.

…és akkor Katona György nekifutott, majd bevarrta a tizenegyest Fotó: Balla István

A Keleti csoport hatodik helyén tanyázó bátoriak immár négy meccses veretlenségi sorozatot építettek, miközben csak egy fellépést adtak döntetlenre – otthon a Cigánd ellen. Jóllehet, a Tállyával szembeni idegenbeli túra során jelentős benzinköltséget spóroltak meg, a borsodi egylet ibrányi „albérletben” rendezi hazai mérkőzéseit, mégiscsak vendégként diadalmaskodott a Szilágyi Krisztián irányította brigád. Katona György az első félidő derekán „büntetett”, már ekkor betonba öntve az 1–0-ás végeredményt.

– Nem szoktam megijedni a kihívásoktól: ez volt a harmadik tizenegyes az idényben, egyet hagytam ki a Szolnok ellen, nem akarok magyarázkodni, akkor balszerencsém volt – fejtegette Katona György. – Egyébként én vagyok az első számú tizenegyes rúgó a csapatban, ami, felelősséggel jár, de egész pályafutásom során talán hármat rontottam el. Lehet, szerencsém volt…

Katona György a játék mellett két utánpótláscsapatot „visz”, ezzel nincs egyedül a keret tagjai közül. Persze, még mindig a játék az első, ebből pedig a Nyírbátor húzhat hasznot.

– Úgy látom, ha tartani tudjuk ezt a formát, a következő két-három fordulóból jól jövünk ki, megcélozhatjuk az Európa-liga szereplést érő ötödik helyet. Ezt szoktam viccesen mondani… Az viszont biztos, ennyi meccs távlatából megismerve a srácokat, nyugodtan kijelenthetem: a fiatalok „beleértek” a felnőttfociba. Nagyon rendes gyerekekkel játszom együtt Bátorban, emellett le a kalappal Szilágyi Krisztián edző előtt, aki nem akármilyen munkát végez. De ugyanez igaz a kollégáira, és például Unchiás Rémuszt is említhetem, aki utánpótlásvonalon dolgozik. Nekem is vannak még céljaim a futballban, szeretnék még legalább négy-öt évet ezen a szinten futballozni, jelenleg kilencvenhárom gólnál járok felnőtt szinten, jó lenne „századosnak” lenni! Mégpedig minél hamarabb!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .