A Sényő-Carnifex, miként a Nyírbátor egyaránt idegenben lépett pályára az NB III. Keleti csoport huszonharmadik fordulójában.

A nyírbátori csapat a Tállya elleni meccsre hangolt Fotó: Balla István

A Sényőnek a kiesés elkerüléséért hadakozó Cigánd otthonában volt jelenése, márpedig egy ilyen fellépés mindig tartogat veszélyeket. Mint az be is bizonyosodott: az első félidőben kétszer szerzett vezetést a házigazda, mindannyiszor egyenlített a látogató. Miközben egy felettébb véleményes 11-est kénytelenek voltak megemészteni a szabolcsiak, akik azzal is szembesültek, hogy a borsodiak már az első félidőben húzták az időt… Minderre ráfizettek, mert a szünet után – akárcsak korábban – Kapacina Kevin ismét villant, a Sényő pedig kicsikarta a győzelmet.

Ugyanakkor a Nyírbátor – bár vendégként mutatta meg magát nem hagyta el a megyehatárt: azzal a Tállyával találkozott, amely immár huzamosabb ideje ibrányi „albérletben” rendezi hazai mérkőzéseit. A kezdeti óvatos játék után egyértelmű fölénybe kerültek a sok helyzetet kidolgozó, tetszetősen futballozó nyírségiek, ráadásul a játékvezető egy a szabályos tűnő gólt, illetve egy tizenegyes nézett el kárukra. Az úgymond harmadik ziccert már Katona György értékesítette, biztos lábbal postázva a kapuba labdát – 11-esből. A folytatásban ellaposodott a játék, csupán a pontrúgások jelentették veszélyt, összességében a Szilágyi-legénység magabiztosan őrizte meg előnyét – nyert újabb meccset vendégként.

NB III.: Keleti csoport, 23. forduló

Cigánd–Sényő-Carnifex 2–3 (2–2)

Cigánd, 300 néző, v.: Bálint A.  Sényő: Gagyi S.  – Klepács K., Hadházi D., Kristófi S. (Lizák B.), Lakatos L. (Ács Á.), Phrakonkham, Fabu M., Kapacina K. (Ruska T.), Barcsay M., Kapacina V., Márton A. Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Gól: Belényesi, Riaskó (11-esből), illetve Kapacina K. 2, Kristófi S.

Imrő László: – Gólgazdag mérkőzésen kétszer álltunk fel vesztett állásból, ez mutatja a csapat erejét! A második félidőben megvoltak a lehetőségeink arra, hogy lezárjuk a mérkőzést, de ezek a helyzetek kimaradtak. A hazai csapat ezután felállást váltott, helyzeteket alakított ki, melyeket megúsztunk, majd a végjátékban sikerült eldönteni a mérkőzést.

Tállya–Nyírbátor 0–1 (0–1)

Ibrány, 150 néző, v.: Leél-Őssy. Nyírbátor: Vasas G. – Szegedi B., Müller Zs. (Mácsik D.), Katona Gy. (Urbán B.), Vámos M., Pálinkás G., Benkő B., Boros D., Bagi Á., Fenyőfalvi Cs., Terdik Zs. (Sárosi M.). Edző: Szilágyi Krisztián.

Gól: Katona Gy. (11-esből)

Szilágyi Krisztián: – Küzdelmes mérkőzésen, helyenként szép játékkal megérdemelt győzelmet arattunk.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .