Éles-lövészetet rendeztek Petneházán, ahol a megyei harmadosztály Nyírség csoportban szereplő hazai futballcsapat össztüzet zúdított a Kántorjánosira. A házigazda 7–3-ra porolta el a vendégeket – Éles Tamás háromszor tüzelt pontosan.

Éles Tamás (fehér mezben) reméli, a három gólja után beindul – akárcsak a petneházi csapat Fotó: magánarchívum

Ráadásul a huszonnyolc esztendős futballista őszinteségből is jelesre vizsgázott: az adatbankon négy gólt tűntettek fel a neve mellett az ominózus meccs jegyzőkönyvében, ő pedig – mint bevallotta – „csak” hármat jegyzett.

– Régebben voltam bajnoki gólkirály, amikor a szezon során harminckétszer találtam a kapuba, akkor többször előfordult hasonló – árulta el Éles Tamás, hogy nem először ért el mesterhármast, még ha nem is a klasszikus fajtából.  – Abban az időben futott a szekér, azóta viszont nem annyira, igaz, korábban azért jobb volt a csapat: harmadik, sőt második helyen is végeztünk, most kicsit másként van.

Nos, a Petneháza jelenleg megbújik a középmezőnyben, a nyolcadik helyen tanyázik, holott korábban a megye kettőben is megmutathatta magát. Ami pedig Éles Tamást illeti: az aktuális idényben tizenegy gólt hintett, lehetne több is, csakhogy…

– Ősszel sokáig sérült voltam, fájt a talpam, emiatt zsinórban négy meccset kihagytam. Utána visszatértem, szóval nem volt az igazi, csupán küszködtem. Mindenesetre ez a három gól adott egy kis önbizalmat, hátha ettől beindulok, ahogy a csapat is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .