Mint megannyi magyar településen, hosszú-hosszú évekig Magyon is elképzelhetetlen volt a vasárnap délután bajnoki focimeccs nélkül. Egy ideje viszont nincs miért szurkolni…

A magyi pályára gyakran csend borul Fotó: tudósítónktól

Legalábbis a helyi legénységért nem szoríthatnak a népek, mert…

– A futballcsapat 2010-ben szűnt meg, a tavaszi idényt még befejezte, az új idényre viszont már nem nevezett – adta tutdul Czirják István magyi polgármester. Márpedig, ha valaki, ő igazán otthonosan mozog a témában, korábban aktív tagja volt az együttesnek, sőt, afféle mindenesként ténykedett. – A tömegsportot, a Bozsik-programot igyekszünk támogatni, de másra egyelőre nincs lehetőség. A foci bolondja voltam és vagyok, ugyanakkor több összetevője van annak, hogy nincs csapat a településen. Alapvetően nincs, aki az élére álljon a dolognak, másfelől fogalmazhatok úgy: az a generáció, amelynek többedmagammal tagja voltam, és szeretett játszani, kiment a divatból. Ötven évesek lettünk, egyszerűen kiöregedtünk, a fiatalok pedig a labdarúgással járó kötelezettséget nem akarják, vagy nem tudják vállalni. Egyébként is egye kevesebben vannak, nincs olyan 18-20 gyerek, akikkel elkezdhetnénk és stabilan, hosszú távon működtethetnénk a csapatot.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .