A változatosság gyönyörködtet. Egy futballcsapat esetében nem éppen ez a legfőbb szempont, de nem is árthat. Sőt! Pláne, ha olyan kaliberű szakember vezényel tréninget, mint Feczkó Tamás, aki szerda este bemutató edzést tartott Ibrányban – a megyei első osztályú együttes aktív közreműködésével.

Feczkó Tamás „besegített” az ibrányi csapat felkészülésébe Fotó: Veress János

A Tisza-parti egylet korábbi játékosának (ráadásul éppen ebben az egyesületben fejezte be aktív labdarúgó pályafutását…) edzői pályafutása meredeken emelkedett: előbb a Balmazújvárost, majd az MTK-t „vitte fel” az NB I-be. A fővárosi kék-fehéreket irányítva az élvonalban is bemutatkozott, mígnem néhány hete távozott a kispadról. Nem mellesleg, azóta sem unatkozik. A szabolcsi „beugrás” után jövő nem akármilyen túrára indul a nyíregyházi származású szakvezető: az orosz kirakatklub, a Szpartak Moszkva várja egy hetes tanulmányútra.

Az ibrányi fellépés pedig nem a semmiből jött: Feczkó Tamás ugyanis baráti viszont ápol Kiss Tamással, az ötödik helyen tanyázó legénység játékos-edzővel, no meg, ugyebár a régi emlékek is felsejlettek. A kapcsolat pedig akkor sem szaladt meg, amikor a fővárosban dolgozott, olyannyira nem, hogy a Győr elleni NB II-es bajnokavatón az ibrányi utánpótláscsapat játékosai voltak a labdaszedők.

– Amikor korábbi játékosomat, Kiss Tamást kinevezték edzőnek, viccesen megjegyeztem neki: ha nyernek két meccset és szeretne némi változatosságot becsempészni a felkészülésbe, plusz igényt tart a segítségemre, nagyon szívesen kimegyek és közösen tartsuk meg az edzést, ennyi – árulta el Feczkó Tamás a közös munkaprogram előzményét. –  Tavaly Sebestyén Feri barátom a Gödöllői Bikákkal küzdött a kiesés elkerüléséért, akkor ő vetette fel, nem segítenék-e neki egy ilyen edzéssel, ami olyan hangulatúra sikeredett, hogy kiharcolták a bennmaradást. Ibrányban ennél komolyabbak a célok, remélem, valamivel én is hozzá tudok járulni, hogy Kiss Tamás eredményesen oldja meg a feladatot. Habár csak később jöttem rá, hogy éppen a Szilágyi Sanyi cimborámhoz közel álló csengeri csapattal fognak játszani hétvégén. Úgyhogy mit lehet tenni, győzzön a jobb!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .