Tény és való: a Nyírmadát sehol nem verik laposra, holott már élcsapatokkal is találkozott. Ugyanakkor az is cáfolhatatlan igazság, hogy a megyei másodosztály Nyírerdő csoportban szereplő, veretes múltú egylet meglehetősen cudar helyzetbe sodródott.

Bár a helyzet nem egyszerű, a Nyírmada nem szeretne elsüllyedni Fotó: tudósítónktól

Olyannyira, hogy csupán a sereghajtó Berencs FC szénája áll rosszabbul, bár éppenséggel a táblázaton tizenötödik Madánál az előtte „haladó” Ramocsaháza is csak két ponttal kasszírozott többet. Sőt, tizenharmadik Kék is hat egységgel szerzett többet, ami még közel sem eltűntethetetlen hátrány. A Jónás-legénység legutóbbi fellépésén az immár listavezető Pátrohával szemben is próbálta tartani magát, a 3–1-es vereség nem arra vall, hogy lefutballozták volna. De… Akad egy súlyos probléma.

– A legnagyobb gondunk, hogy nincs, aki gólt rúgjon – szögezte le Jónás János, a Nyírmada közelmúltban kinevezett játékos-edzője. – Mert játékban és mezőnyben, bár akadnak hullámvölgyek, partiban tudunk lenni még az élcsapatokkal szemben is, a baj ott kezdődik, hogy hiányzik egy vérbeli befejező ember. Igazából nem valós a jelenlegi helyezésünk, mert meggyőződésem, ez a csapat ettől jóval többre lenne hivatott, az eredmények mégsem jönnek. Amikor süllyed a hajó, megpróbálnak minden kötelet kidobni a felszínen maradás érdekében, valami ilyesmi történik nálunk is. Mindent mozgósítunk, hogy bennmaradjunk, lesznek még „fogható” meccsek, amelyeket igyekszünk megnyerni.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .