Fut a Nyírmeggyes szekere. A bakon (ami jelen esetben ugyebár a kispad…) Körmös Miklós edző ül, elől pedig Batizi-Pócsi Norbert a húzóember. Persze, ne legyünk igazságtalanok, a teljes megyei másodosztályú futballcsapat érdeme, hogy a Kelet-Magyarország csoportban táblázata ennyire szépen fest.

Batizi-Pócsi Norbert rendre pontosan céloz tavasszal Fotó: magánarchívum

Mármint az élen nyomuló Meggyes szempontjából, amely kilenc pontos fórt épített a második Vámosoroszi, illetve a harmadik Jánkmajtissal szemben – jóllehet utóbbi egylet egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Körmös-legénység tavasszal még nem bakizott: a Kölcsén elért döntetlen mellett valamennyi eddigi fellépését behúzta, a nagy menetelés közben Batizi-Pócsi Norbert nyolc gólt hintett.

–  Még tavasszal, a Jánkmajtis elleni meccsen megsérültem, mivel a vállamat meg kellett műteni, a teljes őszi szezont kihagytam, közben szeptemberben átestem még egy beavatkozáson – taglalta Batizi-Pócsi Norbert, hogy azért nem fenékig tejfel az élet. – A felépülésre ráment több, mint félév, az utolsó két őszi meccsen csereként ugyan már játszottam, de akkor még nem voltam százas. A téli felkészülést viszont rendesen megcsináltam, arra azért nem gondoltam, hogy ilyen eredményes leszek, ez kellemes meglepetés számomra.

Jó lenne tizenöt gól!

A huszonkilenc esztendős támadó ráadásul nem egy összecsapáson szórta meg magát, akkurátusan „pötyögtette” góljait: egy kivétellel valamennyi fordulóban (öt meccsen..) betalált! A legutóbbi, tisztabereki túrán ráadásul hátrányból fordított a Nyírmeggyes – mindkét dugót Batizi-Pócsi Norbert jegyezte.

– Nem emlékszem rá, hogy hasonlóan sikeresen kezdtem volna egy szezont. Sőt, biztos, hogy nem volt még ilyen. A felépülés után úgy voltam vele, tizenöt gólt jó lenne szerezni tavasszal, mert korábban valamiért nem nagyon találtam be, talán túl görcsös voltam. Előfordult, hogy sorozatban három-négy meccsen nem ment, még akkor sem, amikor nagyon megszórtuk az ellenfelet. Pedig ahogy régebben, most is ugyanúgy készülök, minden edzésen ott voltam és vagyok, ilyen a futball… De a lényeg, hogy most elkaptam fonalat, remélem, még sokáig kitart a forma.

És, persze a Meggyes szereplése is megkerülhetetlen téma. Bár ezzel kapcsolatban felettébb visszafogottan fogalmazott.

– Lehetne beszélni sok mindenről, de felesleges, a vezetők is mindig óvatosságra intenek minket.  Láttunk már karón varjút, csúsztak már meg csapatok tőlünk nagyobb előny birtokában is, annyit mondhatok, megyünk előre a legjobb tudásunk szerint.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .