Azért ez komoly. Csáki Róbert negyvenedik születésnapja éppen meccsnapra esett: a Tiszakanyár játékos-edzője a Balkány elleni szombati összecsapás tizenhetedik percében saját magának nyújtott át „ajándékot” – ő rámolta be a megyei első osztályú futballcsapat vezetőgólját. A további meglepiről a társak gondoskodtak, legyőzve (4–1) a tavasszal még veretlen vendégeket.

Csáki Róbert meglehetősen emlékezetes módon ünnepelte negyvenedik születésnapját Fotó: tudósítónktól

Az már csak hab az ünnepi tortán (ilyenkor ugyebár az dukál…), hogy Csáki Róbert első bajnoki gólját szerezte az aktuális évadban. S bár korábban elhangzott ama könnyelmű ígéret, hogy a negyedik iksz betöltésekor szögre akasztja a csukát, talán a család, kiváltképp Márta asszony elnéző lesz, hozzájárul, hogy az újonc Kanyár frontembere befejezze művét. Elvégre a óz együttes a hetedik helyen táborozik, ami több, mint megsüvegelendő teljesítmény.

– Ez a szombat sem indult másképpen, mint a többi meccsnap – osztotta meg szülipapi élményeit Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője. – Ébredés, meccsel kapcsolatos feladatok elkészítése, majd az otthoni dolgok, és aztán indulás. Közben kapja az ember a sok üzenetet, és ilyenkor elgondolkodik rajta, hogy mennyi ismerőse, barátja van, akinek eszébe jutsz és felköszönt. Majd azon is elgondolkodik az ember, hogy negyven évesen már ideje lenne abbahagyni ezt a futballt, de 28 év után nem is olyan egyszerű ez. Igaz a meccs utáni napon sokszor rájön az ember, hogy milyen testrészei is vannak, mert olyan helyeken is fáj, amiről nem is gondoltam, hogy létezik.

– De eltelik egy-két nap és azon veszed észre magad, hogy ugyanúgy edzel a többiekkel és nem is gondolsz a befejezésre. Nem szeretem az ilyen meccseket, amikor tudja mindenki, hogy meccs után buli van és egy rossz eredmény kihatással van a hangulatra, és nem mellékesen megosztja az ember figyelmét. Nekem szerencsére megadatott, hogy ez a negyvenedik születésnap jól sült el. Eljöttek megnézni minket azok az emberek, akik fontosak nekem, a csapatom rég nem látott hozzáállással, és jó játékkal behúzta a meccset, valószínű ezzel a három ponttal teljesítettük a kitűzött célt a bennmaradást, és még gólt is rúgtam. Kell ettől szebb nap?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .