Nem nyert még mérkőzést a felsőházi rájátszásban a Csenger NB II-es futsalcsapata, amely hazai pályán mutatta meg magát az aktuális fordulóban, miként ugyancsak otthon szerepelt az alsóházi csatározásban érdekelt Nyírbátor is.

Az ominózus büntető, aminek következtében elúszott a csengeri győzelem… Fotó: Kákos Dávid

Noha a csengeriek az eddigi négy körben csak két pontot gereblyéztek össze, mindazonáltal még így lőtávolon belül a dobogós helyek egyike – a táblázat tetején trónoló Fradi viszont csaknem révbe ért. Az immár szokásos, karcsú létszámot bevető szatmáriak számára a Gyöngyös elleni mérkőzés kínált esélyt az „álmok tovább kergetésére”, ami csaknem az utolsó pillanatig megvalósult. Hat másodperccel a befejezés előtt 7–6-ra vezettek a hazaiak, amikor véleményes büntetőt kaptak a vendégek, akik éltek az eséllyel, döntetlenre mentve a találkozót. A történtek csengeri fogadtatását mindenki fantáziájára bízzuk…

Mindeközben a megkapaszkodásért küzdő Nyírbátornak már minden meccs egy valóságos háború. Az utolsó helyre visszacsúszott Baksa-legénységnek a hátralévő összecsapásain muszáj nagyot domborítani – kiváltképp saját otthonában. A nyírségiek nem is vacakoltak, nekiestek az ellenfélnek, olyannyira, hogy a második félidőben már 10–1 volt az állás. Noha a végén lazára vették a figurát, a lényegi kérdések addigra régen eldőltek. A legfontosabb, hogy Török Istvánék életben tartották reményeiket.

NB II.: Keleti csoport, felsőházi rájátszás, 5. forduló

Csenger Futsal–Gyöngyös 7–7 (3–2)

Csenger, 250 néző, v.: Czene-Joó Á., Katona B.

Csenger: Juhász S. – Mándi L., Pankotai I., Pálfi I., Osváth S. Csere: Cséke M., Katona P., Csorvási Á., Bodó R. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Pálfi I. 3, Pankotai I. 2, Mándi L., Katona P., illetve Sári Cs. 2, Ludányi Á. 2, Berkes L., Bencsik G., Csocsánszki D.

Szilágyi Sándor: – Hagytuk kiénekelni a sajtot a szánkból. Nagyon sajnálom a srácokat, mert mindent megtettek a győzelemért!

További eredmények: Kartal–Kecskemét 0–8, Újpest–Ferencváros 2–7.

Az állás: 1. Ferencváros 20 pont, 2. Kecskemét 13, 3. Újpest 8, 4. Kartal 8, 5. Gyöngyös 7, 6. Csenger 6. A csapatok az alapszakaszban elért helyezésük alapján bónuszpontokat hoztak magukkal.

NB II.: Keleti csoport, alsóházi rájátszás, 5. forduló

Nyírbátor–Kistarcsa 10–5 (7–0)

Nyírbátor, 150 néző, v.: Takács I., Szűcs L.

Nyírbátor: Tóth K. – Kovács B., Bagi T., Török I., Balogh P. Csere: Somogyi I. (kapus), Kovács G., Ráti G., Horváth N., Szilágyi G., Császár T., Nagy T., Juhász B. Edző: Baksa Csaba.

Gól: Török I. 3, Kovács G. 2, Szilágyi G., Horváth N., Bagi T., Balogh P., Kovács B., illetve Barabás Á. 2, Mezőfalvi L., 2, Dolhai S.,

Baksa Csaba: – A rájátszás negyedik meccsére sikerült végére normálisan összeállni – látszott is az eredményen. És a lényeg, megyünk tovább!

További eredmény: Kazincbarcikai Ördögök–Kincsem Lovaspark 9–8

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .