A Lövőpetri számára egyáltalán nem „lőttek” annak reménynek, hogy fényes szezont produkáljon. A megyei harmadosztály Rétköz csoport hetedik helyén állomásozó futballcsapat a dobogót „ostromolja”…

Lövőpetriben baráti társaság alkotja a futballcsapatot Fotó: tudósítónktól

Ami olyannyira nem lehetetlen vállalkozás, hogy a Lövőpetri hátránya hat pont a második pozícióban nyomuló Gégény, öt a tabellán harmadik Újdombráddal szemben. A táblázat tetején trónoló Tuzsér viszont aligha megfogható. Egy hete még jobban állt a brigád szénája, a legutóbbi körben viszont 9–1-re kikapott Gégényben…

Egyébiránt a lövőpetri egylet fennállása óta nem egyszer dörömbölt a másodosztály kapuján, de valamiért eddig nem sikerült „berúgni az ajtót”…  Holott 2015-ben bajnokságot nyert, mégsem lépett feljebb.

– Ennek leginkább anyagi okai voltak, mivel egyedül a polgármesteri hivatal támogat minket, amiért, persze, köszönet jár, de így a lehetőségeink végesek – szolgált magyarázattal Kovács László, a Lövőpetri edzője, egyesületi elnöke, vagyis mindenese. – Sokan el sem hinnék, milyen kevés pénzből fejeztük be például az őszi szezont, ehhez képest van csapat, nem is rossz. Szeretnénk valamelyik a dobogós helyet megcsípni a fiúkkal.

Lövőpetriben kitartóan „üzemel” a csapat, noha Kovács László szerint a helyi erőkre csak módjával építhetnek.

– Kell a futball, ez nem kérdés. Igaz, inkább az idősebbeket mozgatja meg a foci, sajnos, a fiatalokat annyira nem, de azt hiszem, ez nem csak a mi problémánk. A keretben hat helyi játékos szerepel, többet egyszerűen nem tudunk a csapathoz csábítani, a környékbeli településekről igazolt játékosok erősítenek minket, de azt nyugodtan állíthatom, baráti társaság a miénk. Ha a hivatalon kívül valaki úgy istenigazából mellénk állna, nem lenne illúzió a feljutás kiharcolása sem!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .