Milotán nem gatyáznak, tiniket is bátran harcba vetnek. A tizenhét éves Rétfalvi Gergő mindjárt kezdőként szerepelt a Nyírcsaholy elleni megye kettes összecsapáson, aki nem rezelt be a lehetőségtől, sőt – gólt szerzett.

Rétfalvi Gergő a „nagyok” között igyekszik bizonyítani Fotó: Nyilas Dávid

A Kelet-Magyarország csoport nyolcadik helyén táborozó Milota 5–2-re hegedülte el a látogatót: a hazai egylet üdvöskéje zárta le a meccset, midőn a nyolcvanadik percben berámolta első akciógólját a „nagyok” között. Mert nem ez volt az első „dugója”…

– Tavaly tavasszal már tagja voltam a felnőttkeretnek, több meccsen játszottam is, ősszel a Terem ellen tizenegyesből pedig megszereztem az első gólomat – szolgált közérdekű információval Rétfalvi Gergő, a Milota ifjú titánája, a KSZC Fehérgyarmati Petőfi Sándor Közgazdasági, Informatikai és Ügyviteli Szakgimnázium tizedik osztályos tanulója. – A beilleszkedéssel nm volt semmi gondom, úgy érzem, a „nagyok” hamar befogadtak, az első mérkőzésemen rögtön nekem adták a „tizit”, hogy rúgjam be. Szerencsére nem hibáztam. Továbbá büszkeséggel tölt el, hogy olyan játékossal lehetek egy csapatban, mint Denys Rebryk, aki az NB I-ben is szerepelt.

Rétfalvi Gergőnek kétfronton kell helytállni, mert az iskolát sem hanyagolja, jóllehet, a pálya az igazi terepe.

– Szeretem a kihívásokat, a felnőttek között focizni pedig annak számít. Szerintem fejlődni is jobban lehet így, mert vannak terveim: szeretnék egy-két osztállyal feljebb futballozni, egyelőre távolabbra nem nézek, mert komolyan veszem a játékot, de a sulira is figyelni kell. Valamikor a tanulás rovására megy a futball, anya ezért néha ferde szemel néz rám, de a fater mindig megvéd, ő ezerrel támogat.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .