Létezik kispolgár, nagypolgár, nyárspolgár – és van Polgári László. Aki történetesen kapus, márpedig az ebben a speciális „műfajban” ténykedők a csibészséget nem hagyták az oviban. A jókedély a bajban is segít, akkor, amikor nem csupán egy apró bibi hátráltatja az embert.

Polgári László eddig ismeretlen érzéssel barátkozik: életében először gipszet visel Fotó: facebook

Mint arról már részletesen beszámoltunk, a bizonyos szempontból „elátkozott” Újfehértó–Apagy (3–0) megyei kettes bajnokin a hazai csapat csatára, Mogyorósi Ádám bokatörést szenvedett, de nem úszta meg a másik oldal sem sérülés nélkül. A vendégek harmincnyolc éves cerberusa mindjárt a találkozó elején ujjtörést szenvedett – a jobbik, vagyis a jobb kezén.

– A tizedik percben egy lecsorgó labdára mozdultam az ötösön belül, amit egy fehértói játékos is el akart piszkálni: eltalálta a kezem, mikor levettem a kesztyűt már tudtam, hogy baj van – taglalta a történteket Polgári László, az Apagy kapusa. –  Érdekesen állt az ujjam, ennyi… Ártalmatlan szituáció volt, ilyenből akad ezer játék közben, ezzel már nem is foglalkozom. Az első gipsz, ami rajtam van, korábban volt zúzódás, meg ilyesmi, két-három nap alatt elmúlt, aztán ment minden tovább. Szerencsésnek mondhatom magam, mert hál’ istennek eddig elkerültek a sérülések, annyiban kellemetlen, hogy a munkában zavar, nehéz megoldani, de hát majd lesz valahogy. Nincs dráma.

Polgári László népszerű figura, nem pusztán azért, mivel minden kapus flúgos (legalábbis ezt tartja a futballfáma…), olykor fog, mint a zöld festék, ami azért nem elhanyagolható tényező. Nem tegnap kezdte a szakmát, millióan ismerik, mégis furcsa, hogy röpke közvéleménykutatás után sem derült ki: honnan a mindenki által hangoztatott Bika becenév… Imhol a válasz, magától az érintettől.

– Anno, amikor negyedik általánosban Mirgai László felfigyelt rám, majd Dajka Laci bácsi kezdett el foglalkozni velem, sosem fogom elfelejteni, nyáron elmentünk Tiszadadára edzőtáborba. Ott az egyik edzésen gyakoroltunk egy szituációt, ami olyan jól sikerült, hogy Laci bácsi, aki szeretett hangosan beszélni, azt kiabálta: „Úgy jöttél ki, mint egy bika!” Innen ered az egész, azonnal rajtam maradt ez a becenév.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .