A Sényő-Carnifex, miként a Nyírbátor egyaránt idegenben lépett pályára az NB III. Keleti csoport huszonegyedik fordulójában.

A diósgyőri stadionban lépett színre a sényői csapat Fotó: tudósítónktól

A táblázaton nyolcadik Sényő a legutóbbi, Nyírbátorban elszenvedett vereség miatt az utolsó helyre zuhant Diósgyőr II. otthonában mutatta magát. Mindazonáltal a látogatók nem áltatták magukat azzal, hogy ez habkönnyű feladat lesz. A diósgyőri fiatalok harcos játékkal kezdtek, a vendégek viszont gólveszélyesebben futballoztak, aminek eredményeként a tizedik percben Kapacina Valer 20 méterről laposan a hosszú sarokba lőtt. A szünet után viszont gyorsan egyenlített a DVTK II., mégpedig egy távoli lövéssel, majd a hajrában a házigazda a győzelmet is kicsikarta. Pedig több volt ebben a meccsben a Sényő számára…

Mindeközben a Nyírbátor még rázósabb bevetést teljesített, mivel az élen nyomuló, kilenc forduló óta veretlen ESMTK katlanjában volt jelenése. Az esélyesebb hazaiak kezdeményeztek többet, de a Szilágyi-legénység is próbálkozott az első félidőben, amelyben inkább a küzdelem dominált. A folytatásban is taktikusan, fegyelmezetten és jól játszott a Bátor, olyannyira, hogy egy tetszetős kontratámadás végén a csereként bevetett Vámos Márk vezetést szerzett. Érett a bombameglepetés, bár a hajrá melegre sikeredett, kiváltképp, hogy Benkő Balázs kiállítása miatt megfogyatkozott a látogató. De a hátralévő időszakot is átvészelte a nyírségi csapat, amely a tavaszi szezon legnagyobb durranásáról gondoskodott az idegenbeli bravúrgyőzelmével.

NB III.: Keleti csoport, 21. forduló

Diósgyőri VTK. II.–Sényő-Carnifex 3–1 (0–1)

Diósgyőr, 200 néző, v.: Fekete T.  Sényő: Gagyi S.  – Bodó G., Klepács K., Kristófi S. (Phrakonkham), Lakatos L. (Ács Á.), Bernáth M., Fabu M., Kapacina K., Barcsay M. (Lakatos B.), Kapacina V., Márton A. Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Gól: Farkas M., Szűcs K., Boros G., illetve Kapacina V.

Imrő László: – Az első félidőben nyújtott játékunk nagyon rendben volt. Érzésem szerint itt rúgnunk kellett volna a gólunkra még egyet, ehhez megvoltak a lehetőségeink. Viszont amit a második félidőben mutattunk, az botrányos volt. Sajnos, a hazai csapat fölénk nőtt akaratban és játékban is. Jellemző,hogy 2-1-nél még a gólvonalról is sikerült fölé rúgni a labdát…!

ESMTK–Nyírbátor 0–1 (0–0)

Pesterzsébet, 200 néző, v.: Szalai L. Nyírbátor: Kócs Á. – Benkő B., Szegedi B., Müller Zs., Boros D., Bagi Á., Scheibli M. (Danó M.), Fenyőfalvi Cs., Mácsik D. (Tóth M.), Terdik Zs., Pálinkás G. (Vámos M.). Edző: Szilágyi Krisztián.

Gól: Vámos M. Kiállítva: Benkő B. (79. perc)

Szilágyi Krisztián: – A mai mérkőzésen nagyon tudatosan és fegyelmezetten játszott a csapat, minden játékosom tiszta szívvel küzdött, ezzel hozzáállással megérdemelt győzelmet arattunk. Külön gratulálok Kócs Ádámnak első felnőtt bajnoki mérkőzéséhez.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .